Tujina

Argentinska predsednica ima raka

Buenos Aires, 28. 12. 2011 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinska predsednica Cristina Kirchner ima raka ščitnice. Operirali jo bodo 4. januarja, med okrevanjem jo bo nadomeščal podpredsednik Amado Boudou.

Predsednica Cristina Kirchner
Predsednica Cristina Kirchner FOTO: Reuters

Argentinska predsednica Cristina Kirchner zaradi operacije do 24. januarja ne bo opravljala predsedniških dolžnosti. Nadomeščal jo bo podpredsednik Amado Boudou.

V njenem uradu so pojasnili, da je rak omejen na ščitnico in da drugje pri 58-letni predsednici niso odkrili metastaz. Raka so ji odkrili pri rutinskem pregledu prejšnji teden. Operacije raka ščitnice veljajo za manj zahtevne in večinoma niso tvegane.

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CheGaucho
28. 12. 2011 19.59
+7
Predsednica Cristina Fernández de Kirchner je ena izmed najboljših vodij na svetu in upam oziroma želim ji hitro okrevanje. Naši politiki bi si morali malo zgledovati po njej, saj je ona največ dobrega naredila za Argentino, no začel je pa že njen na žalost pokojni mož, ko se je začela Argentina nazaj pobirati od krize. Nekoč je bila to bogata in napredna država in to lahko tudi postane še posebej z predsedničino pomočjo, ki veliko tudi pripomore k temu da ima že nekaj časa država povprečno 8% gospodarsko rast, zato jo pač Argentina resnično potrebuje. Upam, da bo poseg uspešen in bo še ga. predsednica Cristina Fernández de Kirchner lahko še veliko dobrega naredila.
tinetone
28. 12. 2011 13.21
+1
punca je bila poredna pa ji je cia polslala paket...
bublika
28. 12. 2011 12.37
+2
Držimo pesti, da se bo dobro izteklo, saj je Argentina komaj sedaj po dolgih letih dobila pravo sposobno predsednico, ki je pač naredila v dani situaciji v Argentini pač najboljše.
Aaron-Heydar
28. 12. 2011 09.58
+5
Večina politikov, znanstvenikov, novinarjev ipd., ki so kakorkoli nasprotovali, poročali nečedne dejavnosti elite oz. so bili na poti k odkritju resnice, so zboleli in umrli za rakom. Ta pojav sem opazil šele v zadnjih dveh letih, ko so se ljudje, ki jih spremljam in spoštujem, eden za drugim poslavljali s tega sveta. Morda je naključje, ampak nekako mi ne gre v glavo, da so vsi zboleli za hudo in neozdravljivo obliko raka. Hmmm, šment ja... Za razmišljati.