Tujina

Arheologi odkrili floto antičnih rimskih ladij

Pisa, 07. 04. 1999 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski arheologi so pri Pisi odkrili celo floto antičnih rimskih ladij. Doslej so izkopali osem ladij, med njimi štiri tovorne in eno bojno ladjo. ''Gre za neverjetno najdbo,'' je danes v Pisi dejal arheolog Stefano Bruni, ki je odgovoren za izkopavanja. Po njegovih trditvah so do trideset metrov dolge ladje in njihov tovor izredno dobro ohranjene. Odkrili so jih pet metrov pod zemljo.

Najstarejše od najdb izvirajo iz prvega stoletja pred našim štetjem. ''Posebnost odkritja je, da je na majhnem prostoru toliko dobro ohranjenih ladij,'' je dejal Bruni. Arheologi so bili nad najdbo bojne ladje nadvse presenečeni. Doslej so takšne ladje poznali le iz pisnih virov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.