Tujina

Avstralko našli živo po 12 dneh v divjini, preživela s podtalnico in piškoti

Canberra, 02. 12. 2019 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralko, ki so jo pogrešali skoraj dva tedna, so našli živo v odročnih predelih osrednje Avstralije. Tamro McBeath-Riley so našli s pomočjo helikopterja v bližini podtalnice južno od kraja Alice Springs, od koder je z dvema prijateljema odšla na pot 19. novembra. Njena prijatelja Phu Trana in Claire Hockridge še vedno pogrešajo.

Tamro McBeath-Riley, Claire Hockridge in Phu Tran so se na pot v vročo divjino iz Alice Springsa odpravili popoldne 19. novembra, ko se je njihovo vozilo zagozdilo v strugi reke Finke. Sprva so tri dni poskušali rešiti avtomobil, a brez sreče. "Čez dan je postalo izjemno vroče, zato smo se zavlekli pod avtomobil. Ponoči smo spali v avtu," njene besede povzema BBC

V tem času so porabili vse zaloge vode in hrane. Pri preživetju so si pomagale tudi s piškoti in prekuhavanjem podtalnice, ki je bila že precej izsušena. "Bila je zelo umazana, nehigienična voda, a ohranila jih je žive," pa je ob tem dejala predstavnica policije Pauline Vicary

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato pa so se odločili, da se bodo razšli in ločeno skušali najti pomoč. Tran in Hockridge sta šla v smeri avtoceste, McBeath-Riley pa je ostala v bližini avtomobila.

Policiji je uspelo najti McBeath-Rileyjevo zaradi sporočila v vozilu trojice, ki so ga našli, ko jih je na sledi pnevmatik opozoril domačin. Ženska se je zatekla v bližino podtalnice, kjer so jo nato našli v nedeljo s pomočjo helikopterja. Zaradi dehidracije in izpostavljenosti soncu so jo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Iskalna akcija za drugima pogrešanima se nadaljuje. "Gre za zelo raznolik teren – imamo peščene sipine, z drevesi gosto poraščena območja ter hkrati skalnata področja," dodaja Vicaryjeva. 

* V izvirni verziji članka smo navajali napačno informacijo Slovenske tiskovne agencije, da so bile pogrešane tri ženske.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emilzapata
03. 12. 2019 08.29
-3
nepremišljeno dejanje, pač kokoši.
Ramzess
02. 12. 2019 16.09
+2
Podtalnice na površju?
brusilec
02. 12. 2019 17.12
+13
ja, lahko najdeš plitko podtalnico injo uporabiš .. ne moreš verjet..
Ramzess
02. 12. 2019 19.16
+2
unidiplzgo
02. 12. 2019 20.50
+4
V bistvu je lahko podtalnica, ki je prišla na povšje. Sicer postane, ko pride na površje, tehnično izvir. Toda izvorno je to podtalnica.
KavčStrokovnjak
02. 12. 2019 15.35
-2
Kako lepo Amstaff psico ima! Sreča brez vrvice.