Tujina

Azijska gospodarska kriza čez pet let mimo

Hong Kong, 24. 01. 1998 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poslovodstva družb desetih azijsko-pacifiških držav menijo, da je sedanja gospodarska kriza prehodna in da se bo čez največ pet let gospodarstvo tega območja vnovič popravilo. Po raziskavi, ki so jo izvedli v Far Eastern Economic Review in Asian Business News, kar 80 odstotkov poslovodij meni, da azijski "gospodarski čudež" še ni zaključen, 45 odstokov pa jih meni, da se bodo gospodarske dejavnosti v regiji popravile v tri do pet letnem obdobju. Obenem je pokazala anketa opravljena na Japonskem, da 72 odstotkov vodilnih družb vrejame, da je japonsko gospodarstvo v upadanju. Mnoge tamkajšnje družbe se namreč pritožujejo, da jim domače banke ponujajo posojila z višjimi obrestnimi merami in zahtevajo strožje pogoje zadolževanja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.