Tujina

Belgijca končala pešpot čez Antarktiko

Bruselj, 12. 02. 1998 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva Belgijca, ki sta se peš odpravila čez Antarktiko, sta več kot 3500 kilometrov dolgo pot prehodila v približno treh mesecih.

Belgijska raziskovalca Alain Hubert in Dixie Dansercoer, ki sta si za prečkanje ledenega kontinenta izbrala najdaljšo pot, sta "romanje" začela 4. novembra lani. Raziskovalca sta hodila ali se čez sneg in led prebijala s smučmi do deset ur na dan.

Kot danes poročajo belgijski mediji, sta v ameriško bazo McMurdo prispela včeraj. "Pot sva dobro preživela, vendar pa sva zelo utrujena," sta ob koncu potovanja povedala popotnika, ki sta podvig opisala tudi kot "izjemen psihološki izziv". Oba raziskovalca, 44-letni Hubert in 35-letni Dansercoer, sta med potjo izgubila po približno sedem kilogramov telesne teže.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.