Čas za Zemljo

Benetke zaostrujejo pravila za množice turistov

Benetke, 13. 07. 2018 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Benetke zaostrujejo boj proti turistom, ki se v svetovno znanem mestu ne znajo najbolje obnašati. Kdor bo v Benetkah uriniral na prostem, z mostov skakal v vodo ali si kar na tleh privoščil piknik, se bo moral od mesta za vedno posloviti. Med 19. in 8. uro pa bo veljala prepoved uživanja alkohola izven lokalov.

Znamenite italijanske Benetke z soboto uveljavljajo nova pravila za več kot 20 milijonov turistov, ki vsako leto obiščejo zgodovinsko mesto. Posameznikom, ki bodo urinirali na prostem, skakali v vodo z mostov ali si na tleh privoščili piknik bodo mestne oblasti prepovedale nadaljnji vstop.

Občinska uprava Benetk je pri tem povzela ukrepe, ki so doslej v Italiji veljali le za huligane. Mestne oblasti pa želijo preprečiti, da bi turisti s prehranjevanjem na mostovih ali stopnicah cerkva onesnaževali mesto.

Benetke vsakoletno obišče več kot 20 milijonov turistov.
Benetke vsakoletno obišče več kot 20 milijonov turistov. FOTO: iStock

Nova pravila tudi za gostinske lokale

Gostinski lokali se bodo morali zavezati k čiščenju ostankov hrane, prtičkov, pločevink ali cigaretnih ogorkov na ulicah. Med 19. in 8. uro bo veljala prepoved uživanja alkohola izven lokalov. V Benetkah bodo prav tako prepovedali slavja, kot so na primer fantovščine ali dekliščine, če bodo motila javnost.

V akcijo v mestu stopajo že v soboto. Na trgu sv. Marka bodo navzoči pomočniki, ki bodo obveščali turiste in hkrati skrbeli za korektno obnašanje in čistočo.

Eno izmed najbolj priljubljenih mest na svetu za turiste, ki se ponaša z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, vse pogosteje opozarja na svoje nezadovoljstvo nad množicami turistov, ki se vsakodnevno zgrinjajo v mesto.

Od 19. do 8. ure bo prepovedano pitje alkohola izven lokalov.
Od 19. do 8. ure bo prepovedano pitje alkohola izven lokalov. FOTO: Kanal A

Maja tega leta so mestne oblasti tako odločile za triletno prepoved odpiranja novih lokalov s hitro prehrano. Aprila pa so vzpostavili posebne poti, po katerih se lahko gibljejo turisti, in poti, ki so namenjene izključno domačinom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
16. 07. 2018 07.56
+2
masovni turizem rak rana za naš planet neizpodbitno dejstvo
TitCankar
13. 07. 2018 16.04
+4
Tudi v Sloveniji bi morali prepovedati lokale z hitro prehrano taki lokali z hrano strupijo ljudi.
Viejo cabron
13. 07. 2018 15.45
-3
Franci Luzar
13. 07. 2018 15.49
avgustina
13. 07. 2018 15.05
+8
Lahko bi lovili tudi oderuške gostilnčarje ki sv****ko lupijo turiste...
AlenkinaBratovš?ina
13. 07. 2018 14.27
-3
ti huligani, ki bodo na javnih mestih pili alkohol, bodo dobili štempelj ali kako bodo benečani vodili register?