Tujina

Beograd v lovu na obtožence

Beograd, 10. 05. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Beograjska policija naj bi že začela zasliševati prve od 18 haaških obtožencev, ki doslej niso pristali na prostovoljni odhod v Haag. Srbski notranji minister Mihajlović je izjavil, da Ratka Mladića ni več v Srbiji.

Akcija srbske policije

Pripadniki policije so po poročanju beograjskega radia B92 začeli z akcijo privedbe obtožencev, nalog za prijetje pa so prejeli organi za notranje zadeve po vsej Srbiji. Način privedbe obtožencev je odvisen od varnostnega tveganja glede iskanih oseb, so povedali predstavniki policije. Eden od obtoženih – Šljivančanin - je namreč zagrozil, da se policiji ne bo predal živ.

Milan Martić že ima potni list
Milan Martić že ima potni list FOTO: Reuters

Martić v Haagu že prihodnji teden

Srbske oblasti so za zdaj s seznama izločile s položajno imuniteto zavarovanega srbskega predsednika Milana Milutinovića, nekdanji predsednik Srbske Krajine Milan Martić, ki bo v Haag odšel v ponedeljek, pa je včeraj dobil potni list.

Strahinja Kastratović, odvetnik nekdanjega vodje hrvaških Srbov Milana Martića, je izrazil bojazen, da bi njegovega klienta haaško sodišče izročilo Hrvaški. Njegovo bojazen je izzvala izjava glavne haaške tožilke Carle del Ponte, da bo sodišče nekatere kazenske zadeve odstopilo pravosodnim organom v državah naslednicah nekdanje Jugoslavije.

Gruban se je izrekel za nedolžnega

Gruban se čuti nedolžnega
Gruban se čuti nedolžnega FOTO: Reuters

Bosanski Srb Momčilo Gruban je pred haaškimi sodniki dopoldne zanikal, da bi bil kriv za zločine, ki mu jih očita haaška obtožnica. V obtožnici mu med drugim očitajo umore, mučenja, posilstva in zapiranje civilistov v taborišče Omarska pri Prijedoru leta 1992. Gruban se je haaškemu sodišču 2.maja predal prostovoljno.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni