Tujina

Bill se približuje Bermudom

Hamilton, 21. 08. 2009 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po Atlantskem oceanu še naprej divja orkan Bill, ki se je v sredo sicer nekoliko umiril, v četrtek pa se je spet okrepil. Zdaj se približuje Bermudom, kjer počitnikujeta tudi zakonca Clinton.

Bill je šele prvi orkan letošnje atlantske sezone, ki traja od junija do novembra. Po navadi je najhuje avgusta in septembra.

Orkan Bill se približuje Bermudom, zato so oblasti že razglasile opozorilo. Orkan naj bi v 24 urah začel pihati s hitrostjo 64 kilometrov na uro, britansko počitniško otočje pa naj bi oplazil v soboto, nato se bo pomikal proti severu ob obali ZDA.

Kopno naj bi dosegel šele v ponedeljek ali v torek na severu Kanade, ko pa bo že oslabljen. Kljub temu pa v ZDA kopalce opozarjajo, naj bodo konec tedna previdni, ker bo orkan ustvaril visoke valove in močne tokove.

Orkan Bill
Orkan Bill FOTO: Reuters

V sredo zvečer se je sicer nekoliko unesel in so ga iz orkana 4. kategorije, ki piha z vetrovi najmanj 209 kilometrov na uro, prekategorizirali v orkan 3. kategorije. V četrtek je zajadral v malce toplejše vode in spet začel pihati močneje, z vetrovi do 205 kilometrov na uro, in je bil tako tik pred tem, da se znova uvrsti v višjo, 4. kategorijo.

Na krajše počitnice na Bermude pa sta v sredo prispela tudi ameriška državna sekretarka Hillary Clinton in njen mož Bill. Bermudski mediji že poročajo, da sta se Bill in Hillary Clinton pojavila na otoku, kjer naj bi sprva ostala do štiri dni, sedaj pa naj bi od tam odšla že v četrtek ali danes.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aaron-Heydar
21. 08. 2009 09.14
Vedno bolj smrdi po metodi PRR (problem-reakcija-rešitev). Zakaj? Zato, ker po Katrini, mediji non-stop objavljajo vsak orkan in tropsko nevihto, po mojem z namenom, da bi naredili paniko med ljudmi (to je REAKCIJA), vprašanje kaj bodo ponudili za REŠITEV...
Tristokosmatih
21. 08. 2009 08.56
Bill se približuje Clintonu... :P
joezzz
21. 08. 2009 08.32
saj bill klinton bi lahko počakal pa billu dal roko :)
Roxy79
21. 08. 2009 08.29
Ostali so pa ostali, pa bodo počakali na plažah da se bodo nastavljali vetrovom in pa valovom.