Tujina

Billa Clintona kličejo tudi na tržaško sodišče

Trst, 26. 01. 1998 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse je poskusil, potrpežljivo je potrkal na marsikatera vrata, vendar je bilo vse zaman, škode mu niso povrnili, zato se je naposled odločil, da na sodišče pokliče samega ameriškega predsednika Billa Clintona, da poravna račune. Kot vrhovni poveljnik oboroženih sil ZDA Clinton namreč odgovarja tudi za svoje vojake in prav vojaki so tržaškemu policistu Andreu D'Agostinu že pred petimi leti poškodovali motorno kolo. Nekega večera avgusta 1993 je z balkona opazil tri pijane ameriške mornarje, ki so se z brcami lotili njegovega kawasakija. Njegovi kolegi so razboriteže ustavili, identificirali in prijavili sodišču, nato pa jih izročili ameriškim oblastem. D'Agostinu so zagotovili, da mu bo ameriška mornarica škodo poravnala, a odtlej o denarju ni bilo ne duha ne sluha. Zalegli niso niti posegi pri italijanskem obrambnem ministrstvu. Zato se je septembra lani odločil, da se obrne naravnost na Clintona.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.