Tujina

Bin Ladnov poziv k nadaljevanju vojne?

Dubaj, 25. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Islamska spletna stran je objavila pismo, ki naj bi ga napisal Osama bin Laden, v katerem se poziva afganistansko ljudstvo k nadaljevanju svete vojne in uporu proti ameriškim silam.

Domnevno bin Ladnovo pismo
Domnevno bin Ladnovo pismo FOTO: POP TV

Na spletni strani islamonline.net navajajo, da so na roko napisano pismo prejeli iz Afganistana, zraven pa še prejeli potrdila, da gre za "najnovejše pismo" vodje teroristične organizacije Al Kaide. Bin Laden naj bi ga napisal pred nekaj tedni, kar naj bi dokazovalo, da je še živ.

Savdsko notranje ministrstvo pa je danes potrdilo, da imajo priprtega 21-letnega Savdijca Abdulaziza Sauda Rašeda, ki ga Američani povezujejo s terorističnim napadom na ZDA 11. septembra lani. Rašeda trenutno zaslišujejo in mu bodo, če bodo ugotovili njegovo vpletenost v napad, sodili v skladu s šeriatskim pravom.

Arabski časnik Ašrak Al-Avsat pa piše, da so v Omanu odkrili celico teroristične mreže Al Kaida, in navaja, da so domnevne pripadnike Al Kaide že izročili Američanom. Omanske oblasti so prijetje domnevnih teroristov potrdile, zanikale pa so trditve, da naj bi jih predali ZDA.