Tujina

Blair Črnogorcem: Miloševič nosi polno odgovornost

London, 06. 04. 1999 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 11:27
Komentarji
0

Britanski premier Tony Blair je danes za črnogorsko televizijo izjavil, da jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević nosi ''polno odgovornost'' za zračne napade zveze NATO na ZR Jugoslavijo.

Blair je poudaril, da si ni nikoli želel vojaškega posredovanja, vendar pa je to izsilil Milošević ''s svojo željo po popolni oblasti''. Britanski premier je tudi izrazil željo, da bodo lahko pogovor videli tudi v Srbiji, kjer ''mediji pod Miloševićevim nadzorom prikazujejo le škodo, ki smo jo povzročili njegovemu vojaškemu aparatu''. ''Če bi Srbi lahko videli uboge kosovske begunce, bi razumeli, zakaj se je zveza NATO odločila za vojaško operacijo,'' je še poudaril Blair in dodal, da bi utegnil Milošević v nasprotnem primeru destabilizirati celotno območje Balkana.

Britanski premier je Črni gori tudi zagotovil ''vso podporo'' in pomoč pri oskrbi beguncev s Kosova ter poudaril, da bo Zahod to republiko ''branil pred morebitnimi nasilnimi dejanji Miloševića''.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.