Tujina

Blair podpira ruske napore za rešitev iraške krize

Moskva/Pariz/Bagdad, 04. 02. 1998 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski premier Tony Blair je v današnjem telefonskem pogovoru z ruskim predsednikom Borisom Jelcinom izrazil podporo prizadevanjem Rusije za rešitev iraške krize. Ruski voditelj je telefoniral tudi francoskemu predsedniku Jacquesu Chiracu ter med pogovorom dejal, da je bil po njegovem mnenju zabeležen določen napredek v stališču Iraka glede diplomatske rešitve spora.

Vodja francoske diplomacije Hubert Vedrine je danes v senatu ocenil, da bi vojaška akcija proti Iraku povzročila velike človeške izgube, sočasno pa ne bi omajala oblasti iraškega voditelja Sadama Huseina, ki bi utegnil po ministrovih besedah zunanji napad izkoristiti sebi v prid.

Iraški parlament bo jutri na izrednem zasedanju glasoval o poročilu o razvoju odnosov med Irakom in posebno komisijo ZN za razorožitev Iraka (UNSCOM), upoštevajoč pri tem trenutna diplomatska prizadevanja in pobude za ureditev spora.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.