Tujina

BMW odslej tudi v Rusiji

Moskva, 09. 04. 1999 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški proizvajalec avtomobilov BMW namerava po poročanju tiskovne agencije Interfax še pred koncem leta v Kaliningradu ob Baltiku odpreti tovarno za montažo svojih avtomobilov. BMW bo v vzpostavitev proizvodnje vložil 50 milijonov mark v okviru tristranskega dogovora z rusko družbo Vital in podjetjem Autovor, ki ima v lasti tovarno, kjer bodo avtomobile sestavljali.

BMW se je ob tem povezal z lokalnimi podjetniki in ustanovil podružnico BMW Rusija, ki ima v Kaliningradu in Moskvi svoje pisarne za usklajevanje prodaje in trženja v celotni Rusiji in Zvezi neodvisnih držav. Kot je povedal predsednik Autovora Vladimir Ščerbakov, želijo partnerji povezati stroga BMW-jeva merila kakovosti nemške strani in poznavanje potreb ruskega trga tamkajšnjih partnerjev.

Sprva bodo sestavljali le vozila BMW serije 5, tem pa bodo kasneje sledili modeli Landrover-Defender.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.