Svet

Bo primer Milka Noviča zastaral?

Ljubljana, 10. 12. 2020 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
3

Primer Milka Noviča, ki je bil obtožen za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, je tik pred zastaranjem. Od umora Jamnika decembra 2014 je Novičev primer na sodišču skoraj šest let. Enkrat je bil obsojen, drugič ga je sodnik Zvjezdan Radonjič oprostil, saj je bil prepričan, da je šlo pri umoru Jamnika za likvidacijo. Gre za primer, ki je dobil politične razsežnosti – sojenja so spremljali protesti Odbora 2014 pred sodiščem in v sodnih dvoranah v Novičevo obrambo.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
12. 12. 2020 18.37
Kar se pa tiče primer Novč, je pa v očeh večine ljudi že nedolžen. Sodnik Radonjič je na dan sojenja napovedal, da ga bodo preganjali in vsak normalen bi ga imel za paranojika. Če bi bili njegovi nasprotniki pametni, bi ga smešili na podlagi njegove izjave. Ampak nasprotno, njegove napovedi so se uresničile: Glej napovedi: "18. 4. 2019: Posnetek govora sodnika Radonjića o pritiskih nanj v primeru Novič." in beri novice: Sodnik Radonjić začasno suspendiran
ni_mi_vse_eno
12. 12. 2020 18.28
Zanimivo je bilo tudi dejstvo, da je omenil primer "balkanski bojevnik". Spet droga, spet vsi oproščeni. Profit je namreč najvišje na vrednostni lestvici, ker je Janko ogrožal profit, je moral iti. Ne pozabite, da so vsi "balkanski bojevniki" dobili odškodnino, ker so bili baje zaprti v premajhnih zaporih. Beri 24ur: 5000 evrov odškodnine, ker je imel v priporu na voljo le 3,5 m2 osebnega prostora. Beli prašek je zelo iskana dobrina pri tistih ljudeh, ki imajo nekaj pod palcem, zato ljudje na položajih ne bodo ogrozili distribucije.
ni_mi_vse_eno
12. 12. 2020 18.22
Bila sta dva, ki sta bila vpletena. En je vozil, drugi je šel pred semaforjem ven iz avta in ko je Janko avto parkiral in se obrnil proti restavraciji, šel med avtomobili in takrat je napadalec streljal iz nižine. Zato je tudi policija rekla, da gre za izkušenega strelca, saj je bil strelec v težkem položaju, skrit med vozili. Pištola pa je imela dušilec, tako da glasnega streljanja ni bilo slišati. Strelec se je potem nekaj ulic stran srečal z voznikom. Predvidevam, da je umor bil zato, ker je bil Janko proti drogi, nekdo drugi pa je hotel mešanje betona še naprej. Zato se je tudi Janko bal za življenje.