Svet

Bo sprememba davčne politike uplivala na vrnitev uspešnih športnikov?

Ljubljana, 29. 09. 2020 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
3

Uspešni slovenski športniki množično zapuščajo Slovenijo, saj jim tuje države omogočajo boljše davčne razmere. Ivan Simič, član strokovne vladne skupine pa zdaj išče načine, kako bi uspešne športnike zadržali v Sloveniji. Ob tem je povsem legitimno postaviti vprašanje, ali je takšna selitev moralna, saj se iz pobranih davkov financira tudi športna infrastruktura. Kako bi torej Slovenija postavila takšno davčno politiko, ki bi športnikom omogočala, da se jim splača biti prijavljen v domovini in plačati davek, s tem pa ima nekaj od njihovega uspeha tudi naša davčna blagajna?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vomo
02. 10. 2020 10.43
+1
Uspeh RDEČEGA KMERA je, da je samo on bogat, raja pa mora biti revna in živeti z minimalcem. To jim je uspevalo od leta 1943, pa do danes, saj se MINIMALNA PLAČA še vedno mesečno redno izplačuje. A ste kdaj zasledili, da je RDEČI KMER povedal, kdo izplačuje minimalno plačo in kako posluje, da je to seveda razlog za njo....
ni_mi_vse_eno
29. 09. 2020 21.24
+1
Hehe, kateri be6ci, ali je selitev moralna? Ali je moralno od človeka, ki se odreče vsemu za dosego svojega cilja, postane najboljši, potem mu pa država pobere več kot polovico vsega? Uf, to pa je moralno ukrasti nekomu polovico in jo dati priseljenim albancem, ki so ravnokar prišli. “Dragi Albanci, evropske volitve bodo pomembne. 26. maja pojdite na te volitve, preferenčni glas ena, Tanja Fajon, Socialni demokrati, lista 11, in naredila bom vse, da bodo še Kosovarjem odpravili vizume,” je v kamero povedala Fajonova. To pa je moralno, kajne. Hvala lepa za tako državo s takimi načeli. Ali mogoče veste, kako težko je dobiti švicarsko državljanstvo?
mistik
30. 09. 2020 09.52
+1
Bedak: mi lahko kot reveži oni pa ne. Kje so pričeli in imeli osnovne pogoje za sport?. Doma.