Tujina

Bodo napadli za novo leto?

Canberra, 05. 11. 2005 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Skrajneži pripravljajo nove napade v Indoneziji, udarili naj bi še pred koncem leta, trdi avstralska vlada.

Avstralska vlada opozarja, da teroristi načrtujejo nove napade v Indoneziji, najverjetneje v krajih, ki jih obiskujejo zahodni turisti. Zgodili bi se lahko že pred koncem leta.

Preprečili napade na politike

Na Nizozemskem naj bi ustavili islamske skrajneže, ki naj bi nameravali napasti politike
Na Nizozemskem naj bi ustavili islamske skrajneže, ki naj bi nameravali napasti politike FOTO: Reuters
Skupina mladih Maročanov, ki živijo v Amsterdamu, naj bi nameravala avgusta na tamkajšnjem letališču Schipol napasti letalo izraelske družbe El Al. To naj bi nizozemski policiji sporočil neznani vir, kje je dobil informacije in ali so točne pa ni znano.

Poročilo nizozemske obveščevalne službe razkriva, da je skupina petih do desetih islamskih skrajnežev pripravljala napade na politike. Ugotavljajo tudi, da so nameravali razstreliti neko uradno stavbo, verjetno naj bi šlo za poslopje, kjer domuje tajna služba. Skupina, povezana z nizozemskim skrajnežem maroškega rodu Samirjem Azuzom, je bila pri tem pripravljena tudi umreti, še razkriva poročilo, ki ga je objavila nizozemska televizija.

Omenjeni dokument nizozemske obveščevalne službe tudi razkriva, da naj bi si Azuz skušal priskrbeti orožje in eksploziv. 19-letnik naj bi bil povezan s skrajno islamistično mrežo Hofstad. Aprila se je že znašel za zapahi, a so ga zaradi pomanjkanja dokazov oprostili obtožbe terorizma, oktobra pa so ga znova aretirali. Obtožnica mu očita, da je pripravljal več napadov na nizozemske politike in uradna poslopja.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3