Tujina

V trčenju turističnega avtobusa in tovornjaka umrlo 24 ljudi

La Paz, 18. 02. 2019 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V trčenju turističnega avtobusa in tovornjaka na zahodu Bolivije je umrlo 24 ljudi, 15 je ranjenih. Avtobus, sicer v lasti podjetja Trans Inca, je bil na poti iz mesta Villazón blizu meje z Argentino v bolivijsko prestolnico La Paz. Vzrok nesreče še ni znan, bolivijski mediji pa poročajo, da bi se nesreča lahko zgodila zaradi goste megle in obilnega deževja.

Kot poročajo bolivijski mediji, se je tragična nesreča zgodila okoli 4. ure zjutraj na glavni cesti med mestoma Oruro in Potosi. Čeprav vzrok nesreče uradno še ni znan, je polkovnik Victor Hugo dejal, da bi nesrečo lahko povzročilo močno deževje in gosta megla, ki je poskrbela za slabo vidljivost. 

15 ranjenih so odpeljali v bolnišnico, več jih je huje poškodovanih. Na turističnem avtobusu podjetja Trans Inca je bilo sicer v času nesreče 44 oseb: 41 potnikov in trije vozniki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

19. januarja letos pa se je prav tako na cesti med mestoma Oruro in Potosi zgodila še ena huda nesreča. V trčenju dveh avtobusov je umrlo 22 ljudi, 37 je bilo poškodovanih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bolivijski predsednik Evo Morales je na družbenem omrežju Twitter izrazil sožalje svojcem žrtev. Policiji pa je Morales po nesreči ukazal, naj strožje nadzoruje potovalne agencije ter voznike. Za posledicami prometnih nesreč na bolivijskih cestah vsako leto umre okoli 1.000 ljudi, 40.000 pa se jih poškoduje. 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolo1982
19. 02. 2019 08.34
+5
Zakaj bi nekdo uporabljal besedo sicer...a se članke plačuje po številu besed? Avtobus, (sicer) v lasti podjetja Trans Inca. Na turističnem avtobusu podjetja Trans Inca je bilo (sicer) v času nesreče 44 oseb.
Gutenberg
19. 02. 2019 09.30
+4
To verjetno pride od uporabe južnoodkolpske besede 'inaće'. Če bereš podnapise na komercialnih televizijah je takih cvetk polno...
Ramzess
18. 02. 2019 20.37
+0
Hud tovornjak, da je tako razparal avtobus. Slike sicer ne pričajo o kakšni hudi megli hudem dežju. Kljub temu so hitrosti vozil morale biti precejšnje.