Tujina

Bomba v nahrbtniku?

Madrid, 08. 02. 2008 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V španski Baskiji je v poslopju sodišča eksplodirala bomba. Poškodovanih ni. Policija meni, da za napadom stoji Eta.

V bombnem napadu je nastala precejšnja gmotna škoda.
V bombnem napadu je nastala precejšnja gmotna škoda. FOTO: Reuters

V bombnem napadu na poslopje sodišča v mestu Bergara v Baskiji na severu Španije, za katerega tamkajšnja policija domneva, da ga je izvedla baskovska separatistična organizacija Eta, je davi nastala precejšnja gmotna škoda. Poškodovan ni bil nihče.

Španski sodnik Baltasar Garzon je v torek odredil preiskavo zoper tri vodilne člane Baskovske nacionalistične akcije (ANV) zaradi suma financiranja Batasune, Etinega političnega krila.

Gasilci so po navedbah baskovske policije malo pred polnočjo prejeli anonimen klic z obvestilom o bombi. Policija je nato odkrila sumljiv nahrbtnik, še pred eksplozijo pa ji je uspelo iz poslopja sodišča na varno premestiti več varnostnikov. Ti so sumljivi predmet pred tem našli tudi sami in o tem obvestili policijo.

V napadu ni bil nihče poškodovan.
V napadu ni bil nihče poškodovan. FOTO: Reuters

V eksploziji je bilo poleg pročelja poslopja sodišča poškodovanih tudi več trgovin in avtomobilov. Čeprav odgovornosti za napad do sedaj ni prevzel še nihče, policija domneva, da je za eksplozijo odgovorna Eta.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

parefin@yahoo.com
08. 02. 2008 16.42
Only in SPAIN! VIVA LA ESPANA! Se vidi kaksno stopnjo razuma imajo tile!