Tujina

Bonn in Rim: EU ne bo sprejela beguncev za stalno

Bonn, 05. 04. 1999 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:15
Komentarji
0

Nemčija in Italija soglašata, da je lahko sprejem beguncev s Kosova v državah Evropske unije samo začasen, sta danes po pogovorih v Bonnu poudarila državni sekreter nemškega zunanjega ministrstva Guenther Verheugen in državni sekretar italijanskega zunanjega minstrstva Umberto Ranieri.

Sekretarja sta ob tem dejala, da EU trenutno dela na tem, da bi begunci predvsem ostali v regiji, saj bi to pomenilo, da bi se lahko po koncu vojne na Kosovu kar najhitreje vrnili na svoje domove. EU sicer namerava povečati pomoč za begunce ter Albaniji in Makedoniji, ki sta doslej sprejeli največ beguncev. Ranieri je tudi pozval Bolgarijo, Romunijo in Turčijo naj sprejmejo begunce s Kosova.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.