Tujina

Britanci dobili nove podatke o iranskem kemičnem orožju

New York, 11. 02. 1998 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanska misija pri OZN je posredovala sporočilo obrambnega ministra Georga Robertsona, ki trdi, da so nedavno prejeli poročilo obveščevalne sluzbe o velikih količinah kemičnega strupa "agent 15", ki naj bi ga Irak imel se iz časa zalivske vojne.

Britanska obveščevalna sluzba je že v letu 1985 prišla do podatkov, da Irak opravlja poskuse z omenjenim strupom, leta 1995 pa je našla potrditev v pisnem iraškem dokumentu. Konec minulega leta so Britanci izvedeli, da naj bi Irak imel velike zaloge agenta 15, za zdaj pa še ni dokazov o njegovi uporabi med zalivsko vojno. Med takojšnjimi učinki tega strupa so povečana telesna temperatura, slabost, omotičnost, prividi, zmedenost, izguba občutka za čas in prostor, suha usta in zabuhel obraz.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.