Tujina

Britanska premierka obisk v Afriki začela z 'brexit' plesom

Cape Town, 28. 08. 2018 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska premierka Theresa May se mudi v Afriki, kjer skuša s tamkajšnjimi državami vzpostaviti nove odnose pred bližajočim se brexitom. Med drugim obljublja nove investicije. Ob prihodu v južnoafriški Cape Town so jo pozdravili mladi plesalci, premierka pa se afriškim ritmom ni mogla upreti in je zaplesala z njimi.

Premierka Velike Britanije Theresa May je ob začetku svoje prve turneje po Afriki napovedala, da bo Velika Britanija po izstopu iz Evropske unije v afriške države investirala štiri milijarde funtov (4,4 milijarde evrov) za odpiranje novih delovnih mest za mlade. 

Poleg tega je obljubila korenito spremembo v miselnosti, da je treba Afriki pomagati zmanjševati revščino – namesto tega obljublja vzpostavljanje dolgoročnejše ekonomske in varnostne stabilnosti. Velika Britanija po besedah Mayjeve želi prehiteti ZDA in med državami iz skupine G7 do leta 2022 postati največji investitor v Afriki. 

Pričakuje, da se bodo državnemu vlaganju s svojimi investicijami pridružili tudi zasebni investitorji iz Velike Britanije. V okviru tridnevne turneje bo poleg Južne Afrike obiskala še Nigerijo in Kenijo.

Pred začetkom obiska se je sicer premierka morala znova braniti zaradi očitkov o nepredstavljivi škodi, ki jo lahko ima brexit na britansko gospodarstvo, če ne uspejo doseči dogovora z EU. Dejala je, da verjame, da je brexit brez dogovora še vedno boljši od slabega dogovora. "To ne bo konec sveta," je poudarila. 

Svoj diplomatski obisk je začela s plesom

Več zanimanja od obljub je v javnosti poželo njeno sproščeno poplesavanje. Ob prihodu v Cape Town so jo namreč pozdravili učenci s plesno točko. Otroška energija je sicer zadržani Britanki izvabila velik nasmeh na lica, afriški ritmi pa je niso pustili ravnodušne, saj se je tudi sama zazibala in zaplesala skupaj z otroki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na družbenih omrežjih njeni robotski gibi niso "šli mimo" neopaženi. Nekdo je komentiral, da je kakovost njenega plesa podobna kakovosti njenega vodenja države.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je pa vsaj zagotovo dodobra nasmejala marsikoga.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emilzapata
28. 08. 2018 16.19
+2
velika britanija je bila v EU ovirana pri njeni v gene vsajeni imerialni politiki in se zopet ozira po nekdanjih kolonijah. S tem obiskom premierke se dobro vidi, da je bilo prav to vzrok njenega izstopa.
Justiceiscoming81
28. 08. 2018 15.09
+5
Tale May-eva, zgleda k mr. bean k pleše... hahahaha
Maximus
28. 08. 2018 13.36
+0
Še vedno častijo ljudi, ki jih imajo za 3. razredne prebivalce planeta. Dobro opravljeno delo pranja možganov. Čestitke.
DAEMONIUM
28. 08. 2018 13.32
+6
Se malo pa bodo na poti v colnu za Evropo
Dragonball
28. 08. 2018 13.08
-8
Končno ena ki ve kaj dela, tudi naši politiki bi se mogli malo zgledovat in izboljšat odnose z afriškimi državami, saj je v Afriki razvoj in prihodnost celega sveta
deltex
28. 08. 2018 13.03
+12
Zoprno aristokratsko ženšče, ki si želi nove kolonizacije.
korintos23
28. 08. 2018 12.44
+12
Krucifiks, kdo je te toto Trezo fkup zrihto. hahaha
Aijn Prenn
28. 08. 2018 12.21
+20
UK je ropala po polovici zemeljske oble, zdaj pa jim prirejajo sprejeme medtem, ko sami živijo v bedi in bežijo v EU.