Tujina

Britanskega vojaka na misiji za zaščito divjih živali ubil slon

London, 07. 05. 2019 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanske oblasti so sporočile, da je na misiji, ki se osredotoča na zaščito ogroženih eksotičnih živalskih vrst pred kriminalnimi združbami, umrl vojak. Ubil ga je slon, tragični dogodek pa je spet opozoril na problematiko kriminalnih tolp, ki se okoriščajo z nelegalnim lovom na divje živali in njihovo preprodajo.

Britanskega vojaka na misiji v Malawiju, ki skrbi za ohranitev ogroženih vrst in jih ščiti pred krivolovci, je ubil slon, so sporočile britanske oblasti. Kot pišejo britanski mediji, je 22-letnega ’varnostnika ogroženih živalskih vrst’ med patruljiranjem v nacionalnem parku Liwode, napadel in ubil slon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta tragičen dogodek je opomin na nevarnosti, s katerimi se soočajo naši vojaki med misijo, da zaščitijo nekatere najbolj ogrožene živalske vrste na svetu pred tistimi, ki želijo zaslužiti z nelegalno in okrutno trgovino z ogroženimi živalskimi vrstami, so dodali.

Nosorogov rog dražji od heroina in zlata

Vojak Mathew Talbot se je prostovoljno javil, da bo del 30-članske izurjene ekipe 'rangerjev', ki se je podala v boj z do zob oboroženimi karteli, ki pobijajo slone in nosoroge na območju Malawija, da prodajajo slonovino in nosorogove rogove, ki na črnem trgu dosegajo vrtoglave zneske.

Vojak Mathew Talbot se je prostovoljno javil, da bo del 30-članske izurjene ekipe 'rangerjev', ki se je podala v boj z do zob oboroženimi karteli, ki pobijajo slone in nosoroge na območju Malawija.
Vojak Mathew Talbot se je prostovoljno javil, da bo del 30-članske izurjene ekipe 'rangerjev', ki se je podala v boj z do zob oboroženimi karteli, ki pobijajo slone in nosoroge na območju Malawija. FOTO: iStock

Ocenjena vrednost nezakonite trgovine z divjimi živalmi in njihovi deli je 19 milijard evrov na leto. Nosorogov rog je dražji od kokaina, heoroina in zlata. Na divjem trgu eksotične ponudbe visoke vrednosti dosega tudi slonovina. Prva odprava za zaščito pred nezakonito trgovino z divjimi živalmi je boj proti organiziranim kriminalnim kartelom na tem območju začela leta 2017.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

0OO7
07. 05. 2019 21.00
-4
Nehvaležnost pa taka...
Quatflow
07. 05. 2019 19.42
+52
Kateri nehumani ljudje sploh kupujejo to in strelajo na te zivali? Pa kaj je danes z ljudmi? Vsi so ze z nekimi demoni!
pingvinislo5
07. 05. 2019 20.10
+12
Praktično vse eksotične živali (slonivina, rogovi nosorogov, šape goril, itd) so za Kitajce afrodiziak. Naroda je miljardo in pol. Srednji sloj je bogatejši kot naš srednji sloj. Tako da trg je ogromen in tudi dobičkonosen.
0OO7
07. 05. 2019 21.00
+7
Očitno zadeva deluje kot afrodizijak, če se pa plodijo kak podgane...
flojdi
07. 05. 2019 19.38
+14
.ostale živalce ( še ) vedo. / moj maček se ne pusti pobožati vsakomur