Tujina

'Britanski poslanci ne bodo znova glasovali o dogovoru o brexitu'

London, 21. 10. 2019 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
5

Britanska poslanska zbornica ne bo znova glasovala o dogovoru o britanskem izstopu iz Evropske unije, je sporočil predsednik poslanske zbornice John Bercow. Dogovor je bil namreč na mizah poslancev že v soboto, je utemeljil svojo odločitev.

Britanski poslanci so v soboto razpravljali o predlogu vlade, naj podprejo novi dogovor o brexitu, ki ga je London v četrtek dosegel z Brusljem. Poslanska zbornica je tedaj podprla dopolnilo, s katerim so preložili dokončno potrditev dogovora do sprejetja potrebne zakonodaje.

Predsednik poslanske zbornice John Bercow je naznanil, da britanska poslanska zbornica ne bo znova glasovala o dogovoru o britanskem izstopu iz EU.
Predsednik poslanske zbornice John Bercow je naznanil, da britanska poslanska zbornica ne bo znova glasovala o dogovoru o britanskem izstopu iz EU. FOTO: AP

"Današnji predlog vlade je v bistvu enak sobotnemu in zbornica je odločala o zadevi," je pojasnil svojo odločitev, da ne bo dovolil glasovanja o dogovoru o brexitu. Tudi okoliščine, v katerih bi potekalo današnje glasovanje, so "v bistvu enake" okoliščinam na sobotnem zasedanju, je še povedal.

Argument, da so se razmere spremenile, ker je premier Boris Johnson v Bruselj poslal prošnjo za vnovično preložitev brexita, po njegovih besedah "ni prepričljiv". Vnovično glasovanje bi pomenilo ponavljanje, je poudaril po poročanju britanskega BBC.

Britanska vlada namerava ob tem danes v parlament vložiti zakon, s katerim bi uzakonili izstopni sporazum. Izstopni sporazum sicer skupaj s politično izjavo o prihodnjih odnosih sestavlja dogovor o brexitu. O zakonu bi lahko poslanci odločali v torek.

Britanska vlada je predsedniku Evropskega sveta Donaldu Tusku v soboto poslala pismo, v katerem je zaprosila za novo preložitev britanskega izstopa iz Evropske unije.
Britanska vlada je predsedniku Evropskega sveta Donaldu Tusku v soboto poslala pismo, v katerem je zaprosila za novo preložitev britanskega izstopa iz Evropske unije. FOTO: AP

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojer
21. 10. 2019 20.55
+12
Menim, da je dovolj teh angleških igric. Vso kredibilnost bi zgubila EU, če bi ponovno pokleknila za tistih nekja "fičnkov".
User416781
21. 10. 2019 20.47
+6
Brexit se ne bo zgodil, kakor že ves čas napovedujem. Žuti pajac bo sedaj odletel in sledi ponovitev referenduma z rezultatom cca. 60% za to da ostanejo v EU.
Adjgalomt
21. 10. 2019 20.03
+2
Čajanki ni konca
Uporabnik1375217
21. 10. 2019 19.32
+24
Koliko zapravljenih ur in denarja, namesto da bi gradili vesoljske ladje in satelite.
kajpavzdevek
21. 10. 2019 19.32
+25
Pa saj tile so zmešani in nimajo pojma. Ovce se jim že smejijo