Tujina

Britanski sodnik je odobril odvzem vzorcev krvi nekdanjega ruskega agenta Skripala

London, 22. 03. 2018 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ti.Š.
Komentarji
6

Nekdanji ruski vohun Sergej Skripal in njegova hči Julija sta še zmeraj v kritičnem stanju v bolnišnici in nezavestna, zato sama ne moreta privoliti v odvzem vzorcev krvi. Britanski sodnik David Williams se je odločil, da jima kri lahko odvzamejo, ker je to v njunem interesu.

Britanski sodnik David Williams je odobril odvzem vzorcev krvi nekdanjega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere Julije, ki so ju v začetku meseca napadli z živčnim strupom. Vzorce bodo analizirali strokovnjaki Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW).

Sergej Skripal in njegova hči Julija naj bi bila zastrupljena z živčnim strupom novičok.
Sergej Skripal in njegova hči Julija naj bi bila zastrupljena z živčnim strupom novičok. FOTO: AP

Skripala in njegovo hčer so našli 4. marca nezavestna na klopi v britanskem Salisburyju. Po navedbah Londona sta bila zastrupljena z živčnim strupom novičok, razvitim v nekdanji Sovjetski zvezi. Velika Britanija trdi, da za napadom stoji Rusija, ki pa to odločno zanika.

Oba sta še vedno v kritičnem stanju v bolnišnici in nezavestna, zato ne moreta sama privoliti v odvzem vzorcev krvi. Sodnik je zato odločil, da jima kri lahko odvzamejo, ker je to v njunem interesu.

Strokovnjaki OPCW, ki so na Otok prispeli v ponedeljek, so želeli nekdanjemu agentu in njegovi hčeri vzeti tudi vzorce krvi, a so jim zdravniki smeli dati le njune kartoteke. Z analizo vzorcev krvi želijo ugotoviti podrobnosti o živčnem strupu, uporabljenem v napadu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

appollyon
23. 03. 2018 13.26
-2
rusi temu trdo nasprotujejo, oni menijo da bi bili edino oni primerni da testirajo vzorce krvi in strupa. Kot bi se kriminalec sam sebe preiskoval.
acco98
23. 03. 2018 07.15
+1
Če iz kome prideta reveža,si ne predstavljam.//Vojaški aparati držav....njih bi bilo za brzdati,in jim porezati peruti / Povsod kjer je t.i.zaupno....so nedopustne stvari.
Jimi1
22. 03. 2018 22.52
-2
Skripal bi znal Škrip niti.... Zadeva je res huda,da toliko časa drži žrtev v komi....
Neopredeljeni
22. 03. 2018 22.42
+6
Kako pa vejo da je bila ta vrsta živčnega strupa uporabljena, če niso testirali krvi?
+4
ha ha ha.. laži kradi ubijaj..tradicija zahodne civilizacije že 500 let
nightifly
22. 03. 2018 21.36
+1
Skoraj po 3 tednih ? Lepo vas prosim ! Svetujem poslusanje ///George Galloway delivers bombastic blast on Sergei Skripal//// na YT - toliko za primerjavo /