Tujina

Britanski veleposlanik Trumpovo administracijo označil za nesposobno

London, 09. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Natalija Švab, / STA
Komentarji
86

Britanski veleposlanik v Washintonu Kim Darroch je v diplomatskih depešah administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa označil za nesposobno, disfunkcionalno, zmedeno in razdeljeno. Depeše z nelaskavimi izjavami so zašle v roke novinarjev britanskega časnika Mail on Sunday. Ob razkritju vsebine je številne zaskrbelo, da se bodo vezi med ZDA in Veliko Britanijo skrhale. Vse namreč kaže, da je v rokah novinarjev še več podobnih dokumentov.

Britanski tabloid Daily Mail je v nedeljo objavil več Darrochovih depeš, v katerih veleposlanik Trumpovo vlado opisuje kot popolno katastrofo in meni, da ne bo nikoli postala bolj normalna. Trump je užaljen in se znaša nad Thereso May, ki je v Belo hišo sporočila le, da je objava zaupnih informacij, ki jih London obžaluje, nedopustna. Za vsebino depeš pa opravičila ni bilo.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je včeraj tvitnil, da se ne bo več ukvarjal z britanskim veleposlanikom v ZDA, ki je bil v depešah kritičen do Trumpove vlade. Glede britanskega veleposlanika v ZDA Kima Darrocha pa je tvitnil, da ga ne pozna, ampak ve, da ga v ZDA ne marajo oziroma o njem nimajo dobrega mnenja.

"Z njim se ne bomo več ukvarjali. Dobra novica za čudovito Združeno kraljestvo pa je, da bo kmalu imelo novega premierja. Čeprav sem užival v veličastnem državniškem obisku prejšnji mesec, pa je name najboljši vtis naredila kraljica," je tvitnil Trump.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
09. 07. 2019 18.42
-1
Tako, ambasador more poročati pošteno, samo kdo je žvižal? Pa je še kdo ki ni rekel da je Trump moron?
M_teorija
09. 07. 2019 16.29
+3
Pa katera država, bi imela veleposlanika, ki ne bi svoji državi poročal resnice in resničnega stanja ter dogajanja, v državi kjer službuje. To je pa ja njihova glavna naloga!?
DeBill
09. 07. 2019 16.22
-4
to, da bi se nekdo ločil in odkorakal s sodišča, brez da bi plačal dolgove je seveda izredno dejanje. kaj če bi tele britanski smrduhi prvo o sebi kakšno rekli?
puspan
09. 07. 2019 15.34
+1
Eden od še nekaj normalnih Britancev.
DeBill
09. 07. 2019 16.13
-5
Nimasmisla
09. 07. 2019 14.26
+6
KAPIBARA
09. 07. 2019 14.17
+5
Ma kok se pri nas ukvarjate z legitimno izvoljenim ZDA predsednikom.. Raje se dajte z našimi oblastniki- ovce..
Dostrojevški xd
09. 07. 2019 13.34
-9
Trump bi bil sposoben če bi mel proste roke če bi lahk naredu vse kar bi hotel bi bil super predsednik pa ne more bit zato ker ima zavezane roke vse kar hoče mu demokrati in sindikat ne dovolijo ka boš pol nemorš bit dober predsednik če ti skor nč ne dovolijo
dannyer
09. 07. 2019 12.08
+5
Trumpova administracija je bolj sposobna od zločinca obame. po vseh kazalcih. edino kaj ima problem je z radikalnimi demokrati, ki nagovarjajo tujce namesto svoje ljudje celo nezakonito pomagajo pri vstopu in to tistim katere so že zavrnili. obljubljajo zdravcstvo za imigrante. med tem ko američanka dobi šotor ini dobijo nastnaitve in to begunci iz afrike, ki so prišli z avijonom v brazilijo potem pa odšli na dolgo turo z avtomobili do zda.
Morana7
09. 07. 2019 11.42
+2
Pravi se oglašajo.....a temu tipu ni jasnom da VB zgolj podaljšek ZDA politike?
DeBill
09. 07. 2019 10.01
-6
ko američani volijo, najprej pogledajo v denarnico. to je prvi filter. in ta prvi filter bo sfiltriral ostale proč od trumpa, ki bo gladko zmagal. zdej mi pa povejte, kaj ima za pokazat ameriška konzervativa, demokrati. A bodo spet KKK zalaufal, katerega ustanovitelji so? Demokrati ne marajo črncev, obama je bil napaka v sistemu, ker je bil pač warmongerski podpornik.
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 10.18
-1
na kešu je trumplnek pogrnu na celi črti ..... zmanjšu je davke za miljarderje in miljonarje ... navadn folk pa dejansko plačuje več .... in ker je miljarderjev in miljonarjev manj kot ostalih ljudi in imajo demokracijo ... bo razum prevladal .... razen v primeru , da je javni šolski sistem sproduciral dovolj neumnih , nerazsodnih , nerazmišljujočih , nerazgledanih ovc ,ki bodo volile svojega pastirčka ,ker sledijo le njegovemu zvoku njegove piščali :D
mackon08
09. 07. 2019 10.22
-1
DeBill Trump več nikoli ne bo predsednik, slabšega predsednika Amerika še ni imela.
Zmaga Ukrajini ...
09. 07. 2019 12.24
+7
DeBill, ... ne nakladaj tja v tri krasne: Trump za navadnega Američana ni naredil prav NIČESAR, da bi izboljšal njegov položaj. Kot je že navedel @MladičPlasto, je poskrbel le za bogataše. In demokrati niso konzervativci. Republikanci so konzervativci in nasledniki KKK. Daj se zberi! Če bodo torej "ameriški sleherniki" dojeli, da so bili "nategnjeni" in se bodo vsaj malo pozanimali o Trumpovih "uspehih" v tem mandatu, ga še pes ne bo povohal v prihodnji kandidaturi.
DeBill
09. 07. 2019 16.15
-5
se vam vidi, da ste eni butasti zapečkarji. če se je komu spremenilo življenje, se je srednjemu sloju, ki ga za razliko od nas zda imajo. plače so šle divje gor, nezaposlenost je minorna, tako minorna, da se izvaja head hunting za kadre tudi po navadnih fabrikah. poglejte detroit, pod obamo mrtvo mesto.
DeBill
09. 07. 2019 16.17
-5
pa zate,mesečev sij, se ti vidi, da si čisto neizobražen tepec. Reublikanci so MLAJŠA stranka kot demokrati. Ustanovitelji KKK so DEMOKRATI. In ameriški sleherniki so zelo prepričani o Trumpovem dobrem delu, briga jih za EU, VB, Sirijo ipd. Zanima jih PREŽIVETJE. In mladiček je samo butast mladiček, ki še ni pomolil nosu nikamor. Ne trobezljajte, če še nikjer niste bili in nikogar srečali. Pa knjige v roke, ne poslušat debilne govore obame in killary.
DeBill
09. 07. 2019 16.21
-5
mladiček, a ti poznaš davčni sistem v ZDA? veš, kako se določajo davki? veš, komu je vse zmanjšal davke? Ne ponavljaj floskule iz demokratskih medijev, daj mi podatke o davkih ameriške statistike. Nimaš. Potem pa ne blejaj, BUTEC! Za tvoj info, srednji sloj skoraj nima več davkov. Seveda je spet zelo odvisno od zvezne države, ampak državno je šlo dol
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 17.10
+1
debill .... maš najprej state tax , pa federal tax ..... in navadn joe blow ,ki zasluži 150k na leto , plačuje v povprečju 5k več davkov na leto ..... TI NEINFORMIRANI ZAPLANKANEC ,KI NE ZNA NITI OŠ MATEMATIKE ...
Zmaga Ukrajini ...
09. 07. 2019 20.54
+5
DeBill, … neumno je mešati takratna imena strank z današnjimi strankami in njihovimi današnjimi agendami. Mimogrede, tudi od začetka ZDA (prvi predsednik ZDA, George Washington sploh ni bil član nobene stranke) so bili na eni strani federalisti in na drugi; demokratski republikanci (ki so nasprotovali centralni oblasti). Če bi danes vprašali demokrate glede vprašanja sužnjelastništva, je stvar menda jasna, za razliko od republikancev, katerih agenda je še vedno konzervatizem, kler, podjetniki in njihovi bogati lobiji. Zanimivo, tudi predsedniške volitve leta 2016 so pokazale zelo pomenljivo sliko – nazadnjaški jug je v celoti v rokah republikancev (razen Nove Mehike in Kalifornije). In kako je nastal Ku Klux Klan – kakopak in seveda po koncu secesijske državljanske vojne, ko je sever, ki se je zavzemal za odpravo suženjstva, premagal jug, kjer so se seveda upirali njegovi odpravi (ker je v bistvu celotno gospodarstvo juga ZDA slonelo zgolj na sužnjelastništvu). Organiziralo pa ga je šest bivših generalov vojske južnih držav ZDA,… itaq. Skratka rasisti, beli supremacisti, nacionalisti, itd.,… to vse je agenda republikancev, in še danes je jug republikanski, čeprav se je ob ustanovitvi KKK takrat stranka imenovala drugače. Kar pa se davkov tiče, ti je pa že @MladičPlasto odgovoril. Dodajam le še to – če bodo ameriški sleherniki spregledali Trumpa in, če vendarle niso tako zaplankani, da se ne bi pozanimali kakšne so »koristi« njegove dosedanje politike ter hkrati demokrati ne bodo naredili kakšne usodne napake, potem bo Trump precej gladko popušil.
DeBill
09. 07. 2019 09.56
+7
upam, da bo trump prekinil s temi tumplni z otoka. ko bo še brexit, bi bila osamitev ena fina zadeva. te še vedno niso preživeli, da niso več imperij. in hotel so bit glavni v eu, pa ker niso gredo ven. hahaha.
Skunk Works
09. 07. 2019 09.40
-4
Trump ima rezultate o katerih lahko drugi samo sanjajo....Ampak v mentalno kužni sloveniji folk drugače gleda na to...Pač imajo radi dosti nižji standard, kot bi ga lahko imeli, , drag bencin, minimalce, beraške penzije itd...Pa naj....Jaz se tu ne bom več oglašal, se takoj nalezeš s to levo negativo, mentalno boleznijo, neverjetno topoumnostjo, mentalno pohabljenostjo...RAje se brigam zase in svoj bisznis, in služim, in seveda pazim, da pri tem po nepotrebnem ne podpiram mentalno pohabljene parazite kaj preveč.......ko pa to tu več ne bo mogoče, bom pa biznisiral in služil pač kje drugje....., in tam plačeval davke......
Kollerik
09. 07. 2019 09.43
+1
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.55
+1
area51 .... zanimiv koncept nebuloze tvojih možganov :D ...... večkrat sem namreč bral kako slabo je tu v sloveniji ,kako so davki astronomski :D ... ampak TI pa še kar tukaj biznisiraš ?!!! - namesto v davčno in drugače boljših državah ???!!! .... kot poslovnež ti lahko mirno rečem - ali lažeš ali pa si zabit :D (tako kot večina tvojih zapisov :D)
nemogocejemogoce
09. 07. 2019 09.56
+0
@area51...ce bi ti sluzil in biznisiral, kot pišeš nebi imel casa tukaj gor nakladat
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.57
+0
al pa mogoče tuki sploh ni tok slabo :D .... sam do korita bi se rad pririnil :D :D :D
mackon08
09. 07. 2019 10.23
-5
SVETTEL5
09. 07. 2019 12.05
+1
area51...ha ja ha za tebe je to dober rezultat Trumpa ,da je si naredil vse države za sovražnike saj je prekinil vse glavne trgovske sporazune in vojne sporazune z Iranpm in Rusijo.Edini plus je ,da so končno vse države spoznale ,da nima smisla ničesar verjet ,kar Američani rečejo in napišejo saj je že naslednji dan drugače...ha ha ha Trump je končno razkril ,da je Amerika nezanesljiv in lažniv partner...in to je edini uspeh za celi svet...Nobeden jim več nič ne verjame...👿👹👺👻
jured100
09. 07. 2019 09.38
-2
Prijazno bi vas opomnil, da je Britanija še kar v brexitu. Tukaj se perfektno najde angleški pregovor "pot calling the kettle black", definicija se najde na urban dictionary.
Justiceiscoming81
09. 07. 2019 09.12
+0
ja sej se ni zmotil... resnica pač boli in trumpek kot mali otrok ne zna drugače reagirat kot da se kot otrok da joka po twiterju...
Nabru3
09. 07. 2019 09.10
+4
V Trumpove - izme se ne spuščam, dejstvo pa je, da ima fantastično statistiko. Toliko dvostranskih pogovorov z rezultati kot jih ima on, lahko Obama, Bush in Klintoni samo sanjajo. Tip se pogovarjaja z vsemi, s tahujšimi "sovražniki" miri situacijo....kaj bi še radi? Za artikulirano, omikano govorjenje pejte na kakšno debato ali v gledališče. Salonski dramaturgi pač ne morejo voditi sveta.
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.12
-3
pa skregan z vsemi tradicionalnimi zavezniki .... sam to teb itak ne potegne :D
Nabru3
09. 07. 2019 09.19
+5
@Mladič Plasto, vsake toliko časa prevetriti stare dogovore, ki so pisani na kožo ne vem komu, ni slabo. Zaenkrat se američanom v denarnicah samo pozna +. Ne bodi ovca. Pa kakšni tradicionalni? Zavezništva so trajala po 500 let, pa so zaradi spremenjenih situacij padla v vodo.
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.27
-4
kaj se pa amerom v tošlu pozna ???? ... pa ti si tud en izmed vernikov ,ki sam njega posluša :D .... + v tošlu je samo za miljonarje in miljarderje ,ker jim je davke zmanjšu :D ... navadn folk plačuje več !!!! ... pejt mal na tubo pa si poglej kako ameri letos preklinjajo trumpa zarad davkov :D ... zato pa ma podporo u podnu :D ..... KAR SE PA TIČE TRADICIONALNIH ZAVEZNIŠTEV BI TE PA TO MORALO PRECEJ SKRBETI .... ker zavezniki smo mi !!! ... in če po novem nismo več , bomo veliko bolj ogroženi kot smo bili !!! .... sam TI dete tega itak ne štekaš :D
gremonadesno
09. 07. 2019 09.04
+11
V Angliji pa zapirajo tiste , ki razkrivajo posiljevalske muslimanske bande ,posiljevalce pa scitijo . Pustijo molit na desetine muslimanov na obmocju kjer je to prepovedano , in kaznujejo cloveka ki bere biblijo na istem obmocju kjer dovolijo muslimanom molit .
komarec
09. 07. 2019 08.56
+0
Kollerik
09. 07. 2019 08.30
+16
Cel svet se smeji trumpizmu, samo naši trstenjakovci jim lezejo nekam....
KAPIBARA
09. 07. 2019 08.43
-6
Ta smeh je smeh poražencev in ljubosumnežev.. ter vsiljen- umetno povzročen ..
gremonadesno
09. 07. 2019 09.05
+1
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.14
+1
a to misliš rekordno , ko zaostaja samo za 10 % v raziskavah javnega mnenja :D ... še na FOX TV - njegovi tv so izmerili isto :D .... rekordna podpora je samo v njegovi glavi in ponavljajočih se lažeh :D
DeBill
09. 07. 2019 09.57
-6
svečkarji trstenjakovci (trda linija komunističnega vodstva, vse diplomiranci iz kumrovca in jajca) ne marajo trumpa, butelj
gremonadesno
09. 07. 2019 10.31
+4
Lol a tko ko je imela klintonava 98% moznosti za zmago , dobr vas perejo mediji .
Nimasmisla
09. 07. 2019 08.24
+14
kaj pa je tu problem če je napisal resnico
KAPIBARA
09. 07. 2019 08.45
+5
Ja, pa glih angleži in njihova resnica - Vtipkajte : britanija najgenocidnija tvorevina
trumpet2018
09. 07. 2019 08.45
-4
za vas levičarje je resnica, da so Trumpa izvolili rusi in da so rusi shekali ameriške volitve, gre pa za totalno laž, in vi ste tako naivni da temu verjamete, res ste ubogi
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.10
-4
bogi si ti , ker ne verjameš tistemu kar se dogaja pred tabo in kot pravi vernik slišiš le svojega ljubljenega velikega vodjo :D .... rusko vpletanje v volitve pa je drugače dokazano !!! ... ena izmed obsojenih je Maria Butina .... mal si preberi in poglej kaj počne druga veja oblasti (sodstvo) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa Muller bo tudi javno pričal v kongresu ta mesec ....
trumpet2018
09. 07. 2019 09.33
-2
Mueller ni dokazal ničesar, samo zapravil je milijone davkoplačevalskega denarje za neke fake preiskave. preveč bereš fake news, pa ti je pustilo posledice, Mueller je samo pajac v rokah globalistov, anti Trumpovec in clintonov operativec, Trump ga lahko odpusti kadar hoče, zato ni relevanten, američani so izvolili Trumpa, ne pa Muellerja, ki misli da je bog in da bo on krojil usodo Amerike
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 09.46
-4
vernik !!!!...... Muller JE REPUBLIKANEC !!!!! .... celo življenje bil in je še vedno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...... TI vernik pa nimaš pojma o ničemer ...... Muller je lepo razložil , DA ČE BI TRUMPA LAHKO IZKLJUČIL IZ OBRAVNAVANIH ZADEV BI TAKO TUDI POVEDAL !!!1 , VENDAR TEGA NI IZREKEL ,KER DOKAZI KAŽEJO DRUGAČE ..... TRUMPA NI OBTOŽIL ,KER POLITIKA DOJ(department of justice) pravi , DA SE AKTUALNEGA PREDSEDNIKA NE MORE SODNO PREGANJATI ZARADI OPRAVLJANJA FUNKCIJE !!!!!! .......... ISTI TRENUTEK ,KO NE BO IZVOLJEN BO OBTOŽEN ..... RAZEN ,ČE DOBI DRUGI MANDAT KAR PA BO POMENILO, DA BODO ZADEVE ZASTARALE :D .... zlo podobno kot pri patriji našega velkega vodje :D .... mogoče mu je melanija povedala kako se mora lotiti zadeve :D ,ker je to v sloveniji že preizkušena metoda :D
DeBill
09. 07. 2019 09.53
-4
za nas levičarje je trump do sedaj v zadnjih 50 letih edini, ki se mu lahko reče predsednik. ni naredil nobene vojne, zaposlenost v zda je na najvišjih nivojih, ljudje živijo vse bolje. človek se gre komedijo absurda, proti globoki državi, ki sta jo tako rada podpirala obama in killary. zdej pa mesečniki (pripadniki sekte preprodajalca trave iz poljanske doline) jokat na titejov (kriminalčev) grob.
DeBill
09. 07. 2019 09.55
-5
za nas levičarje je bil komunizem zločin, tite pa zločinec, ki je zlorabil partizanski boj. in komunisti so bili vedno pokvarjeni zahrbtneži. to vam zna povedat veliko borcev partizanov.
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 10.12
-2
POČAKAJ ŠE DO 60 DNI .... dobiš Iran ....
Mladi? Plasto
09. 07. 2019 10.13
+0
sam , da nauš cvilu k boš mogu na fronto ....
acco98
09. 07. 2019 08.16
+22
Angleži pa niso razdeljeni in nevem kaj. Z brexitom sploh nimajo problema. Lutkarji. "xexe
trumpet2018
09. 07. 2019 08.30
-9
res je, leva ne zanima , kaj si o njem mislijo hijene.