Tujina

Čečenija zaprla naftovod

Moskva, 05. 04. 1999 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čečenija je zaprla naftovod, ki poteka od Azerbajdžana do ruskega pristanišča Novorusijk ob Črnem morju, ker Rusija ni plačala dolga za uporabo naftovoda. Kot je povedal namestnik čečenskega premiera in minister za energetiko Alkhazur Abdulkerimov, ruski dolg znaša kar 6,5 milijona dolarjev. Čečenske oblasti so se za zaprtje naftovoda odločile med obiskom predsednika Aslana Mashadova v Saudovi Arabiji, kjer se je udeležil slovesnosti ob muslimanskem prazniku hadž. Mashadov naj bi ruske oblasti tudi zaprosil za pogovore o rešitvi omenjenega vprašanja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.