Tujina

Cene Opecove nafte krepko poskočile

Dunaj, 06. 04. 1999 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cena nafte članic Organizacije držav izvoznic nafte (OPEC)je v velikonočnem tednu krepko poskočila. Tako znaša cena Opecovega sodčka (159 litrov) nafte v povprečju 14,42 dolarja v primerjavi s 13,31 dolarja, kolikor je bilo za sodček nafte potrebno odšteti teden pred tem, so povedali na sekretariatu kartela. Povprečna marčevska cena nafte držav članic Opeca je bila 12,36 dolarja, februarja pa celo le 10,02 dolarja.

Zmanjšanje dnevne količine izvoza nafte za približno 1,7 milijona sodčkov dnevno, ki so ga članice OPEC sprejele pred dvema tednoma in je stopilo v veljavo 1. aprila, je tako že obrodilo sadove. Kartel si prizadeva, da bi cena nafte znova zrasla na 21 dolarjev za sodček.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.