Slovenija

Včasih za občutek, kako agresivni smo, zadostuje le kratka vožnja

Ljubljana, 23. 01. 2020 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sara Volčič
Komentarji
62

Jezni na druge, na rdečo luč, na policiste in še na svoje vozilo, če ugasne ravno takrat, ko bi morali odpeljati. Naše ceste so lani terjale 102 smrtni žrtvi, glavni vzroki za prometne nesreče s smrtnim izidom pa so bili neprilagojena hitrost, alkohol, nepravilna smer vožnje in izsiljevanje prednosti. A obnašanje na cesti je le odraz tistega, kar v resnici doživljamo, kajti vsak človek pelje za volanom tudi svoje življenje.

Da smo Slovenci agresiven narod, ne kažejo le ekscesni dogodki ali hude tragedije. Včasih za občutek, kako agresivni smo, zadostuje le vožnja, ki pokaže, kako nestrpni smo in jezni drug na drugega. "Raziskave so pokazale, da smo Slovenci v povprečju tudi v primerjavi z drugimi narodi kar precej agresivni. Je pa specifika ta, da se pri Slovencih agresivnost zelo kaže v odnosu do sebe, se pravi agresivnost navznoter," ne ovinkari psiholog Kristijan Musek Lešnik.

Psiholog Kristijan Musek Lešnik.
Psiholog Kristijan Musek Lešnik. FOTO: Kanal A

Navzven vidni simptomi agresije so samomorilnost, alkoholizem in vedenje na cestah, ki je lani spet terjalo višji davek kot leto poprej. Zelo smo tudi nestrpni, opaža psiholog: "Kaže se v gestah šoferjev do drugih avtomobilov, v netolerantnosti do drugih, na primer pri tistem najbolj osnovnem načelu zadrge, ko se kolona združuje." A prav to pravilo vozniki doživljajo kot boj za preživetje, zato nikogar ne želijo spustiti predse. "Hoče priti malo prej. Prehitevanje po desni, zapiranje srednjega pasu oziroma tega prostora, ki je namenjeno reševalnim vozilom," je nadaljeval Musek Lešnik. Kot smo videli ob zadnji večji nesreči na gorenjski avtocesti.  

Je to morda izraz narcisizma na cesti? "Absolutno bi se strinjal, ampak bi rekel, da se obdobje narcisizma ne pozna samo na cestah," pritrjuje Musek Lešnik. A kar se na cestah dogaja, je samo odsev razmer, v katerih živimo, trdi Robert Štaba, podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč: "Samo pavšalno razlagati, da je vzrok prometne nesreče hitrost, alkohola, je premalo. Treba je pogledati globlje, zakaj smo agresivni, zakaj toliko pijemo, zakaj imamo toliko pijancev, zakaj se ne slišimo, zakaj ne sodelujemo. In nenazadnje, tak kot je ekonomski vpliv, je tudi dogajanje v širši skupnosti. Konec koncev, če se politika krega in se politika ne sestavlja skupaj, na cestah ne more biti harmonije, to je jasno."

Štaba, ki je tudi predsednik Zavoda Varna pot, dodaja, da je cesta zrcalo našega življenja: "Vsak za volanom vozi svoj del življenja. Če je v službi srečen, če ima dobre prihodke, če vidi napredek, če vidi vizijo svojega dela in če lahko to zadovoljstvo izraža v družbi, bo tudi srečnejši za volanom."

Cesta je zrcalo našega življenja, meni Robert Štaba.
Cesta je zrcalo našega življenja, meni Robert Štaba. FOTO: Kanal A

Stopnja frustracij je danes višja in zaradi tega je več anksioznosti,  depresivnosti, tesnobe. Frustracije pa ne izvirajo le iz negotovosti in strahu pred prihodnostjo. "Ves čas smo bombardirani z informacijami o tem, kako je vse okrog nas neprijetno, slabo, kako nas čakajo samo še manj prijetne stvari in jaz mislim, da tudi to vpliva na ta občutek frustriranosti," razlaga Musek Lešnik.

Učijo nas, da ne smemo izražati jeze, zato jo v sebi tlačimo. To pa se odraža v vedno višji ravni posredne agresije oziroma posrednega izražanja agresivnosti.  Musek Lešnik pa za konec dodaja: "Če pogledamo družbena omrežja in forume, vidimo, da so mesto, kjer ogromno ljudi sprošča vse tiste svoje agresivne impulze, ker jih pač ne morejo drugje." Agresivnost pa prihaja do izraza tudi v medosebnih odnosih. Nakazuje se, da bo tega še več, zlasti med mladimi, ki svoje socialne stike tkejo večinoma le preko družbenih omrežij.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oknaj 4
24. 01. 2020 20.46
-1
Mečke na cesti so največji povzročiteli slabe volje posledično prehitevanja čez polno črto, v škarice ,v nepreglednih ovinkih pa še kje
kivzfccz
24. 01. 2020 09.37
+10
Prevozil preko 2 miljona km in nikoli nisem zatrobil za voznikom,razen v primeru, kot opozorilo za nesreco. Vsem se kdaj zgodi ,da zgresimo,zato bodimo strpni.Ko se vozniku zgodi napaka,ali ga prime se trema mu je dovolj hudo,ze brez nasega hupanja.
Kollerik
24. 01. 2020 09.36
+1
Amerikanizacija Slovenije je naredila svoje.
srecnii
24. 01. 2020 09.19
+4
Največji problem na naših avtocestah so vozniki s 100-110km/h. Če bi večina vozila 120-130 bib lo bistveno bolj tekoče. Kekci
Uporabnik518700
24. 01. 2020 09.11
+6
Najbolj se mi dopadejo ljudje, ki na prehitevalnim pasu vozijo brez varnostne razdalje z telefonom v roki. Takrat se tudi moja vožnja spremeni. Vozim bolj počasi, če pa še to ne pomaga pa jim pokažem sredinca. Moje mnenje je, da ima tudi strpnost svoje meje. Ko in če nekdo ogroža moje življenje mu dam vedeti.
Truth
24. 01. 2020 09.16
+14
Seveda da ima svoje meje. Samo boš to povedal zelo težko 80% ljudi, ker njim je pač dovoljeno pisat po instiju in vozit po prehitevalnem 100 na uro. Kriv je pa cel svet, samo oni ne. :)
rockon
24. 01. 2020 08.59
+13
Stanje v prometu je odraz stanja v družbi. V porastu je motorično degenerirana in vase zagledana generacija. Spoštovanje in upoštevanje drugih se danes razume kot šibkost in pomankljivost, zato je tudi na cestah tako kot je...
NotMe
24. 01. 2020 08.58
+9
In kaj naj?! "učijo nas, da ne smemo izražati jeze". OK. In to se potem odrazi kot posredna agresivnost. OK. Ja kaj je zdaj!? A smemo jezo izrazit ali ne!? Kako je s tem?! Ali moramo vse samo požirat in to potem nekje udari ven?! Ta paradoks se začne že pri vzgoji. Na mulca ne smeš bit jezen, lahko se meče po tleh, starš mora to mirno gledat in si šepetat (samo še par let, samo še par let). Čeprav notri vse vre in spreminjaš barve, strokovnjaki pravijo, naj tega ne pokažeš. No in zdaj otrok dobiva sporočilo, da je jezo ok pokazat s kričanjem. Kot odrasli jo mora pa držat v sebi. Sama pravim - srednja pot. In nič ni narobe, če si privoščiš kako sočno lletvico, vsaj Museku ni treba plačevati terapij
tanana
24. 01. 2020 08.49
+9
Najraj imam pa, ko mi trobijo, ko na rdeci luci ustavim.
WestCoast
24. 01. 2020 08.48
-7
Najbolj nestrpen sem ko se mi jajca kaj italijan..hrvat ali žabar. V Ljubljani so pa glavni... Ma ko pridejo na obalo..pijem jaz njim zivce tko kot oni meni oziroma nam ko pridemo gor. Sej veste kako gre: pamti pa vrati
WestCoast
24. 01. 2020 20.59
Minuse delijo zabarji 😂😂😂 🤡ste
El Toro
24. 01. 2020 08.45
+16
Včasih se že po vožnji na avtocesti vidi kakšen dan bo. Neverjetno, vendar resnično, ko vozniki vozijo brezglavo, trobijo in na vse načine kažejo svojo "avtomobilsko moč" bi se bilo najbolje umakniti in počakati, da se "zemeljska situacija" umiri. Je pa tudi res, da nekateri preko vožnje sproščajo svojo nejevoljo in spravljajo v nevarnost druge udeležence v prometu. In ker so malo slabe volje ga še ruknejo kakšen kozarček, potem pa jim ego ponori.
scipio
24. 01. 2020 08.42
+5
Kdor na cesti ne nabija, ni slovenc. In tako vsak dan in vsako uro, vse do veselega konca kje v bolnišnici, v Soči ali na britofu, sam in raje še s kom drugim. Tole je vgrajeno v tisočletni tlačanski manjvrednostni kompleks, ki je v teh krajih prava epidemija in je razširjen veliko bolj kot en herpes. In ko se je zdaj toliko teh modelov vseh starosto zdaj domoglo do bolj ali manj zmogljivih nemških avtomobilov, in jim tile simptomi prebijajo vsak dan, ko si izmenjujejo lokaciji šank in volan, je na naših cestah kažin. Tega v Italiji, Nemčiji, Franciji in v Holandiji ne vidim. Le pri nas in občasno v hrvatiji.
Krematorij666
24. 01. 2020 08.30
+13
Najraje imam bisere, ki ti blendajo na prehitevalnim pasu ko si zadnji v koloni. Vztrajni blendači in limalci na rit dobijo brezplačen trajni ogled delovanja zadnjih meglenk...
Rastan Ra
24. 01. 2020 07.47
+2
jaz rabim 10 min, do prvega, ki vozi 50kmh, kje je dovoljeno 90kmh. Pa se trudim zadrževati.
nutijan
24. 01. 2020 07.29
+10
nasploh povsod nastaja kaos ne sam v prometu ,to je odraz da država tone ....
Eastman
23. 01. 2020 21.54
+44
Vsako jutro, ko se vozim v službo me kjer je omejitev 50 večina prehiteva, na koncu stojmo vsi na istem semaforju. Jaz sproščen poslušam radio, ostali napeti razmišljajo ali bodo zamudili v službo ali imajo oči v telefonih... prav vsako jutro to opazujem.
proofreader
23. 01. 2020 21.47
+18
Bencin je prepoceni. Na vlaku in avtobusu se manj kregajo.
Kollerik
24. 01. 2020 09.37
Truth
23. 01. 2020 21.39
-2
Taboljs je, k se zabarji hvaljo, da uni s perifierije ne znamo vozit. Potem pa: - izven mest na omejitvi 90 vozis 40-60, ker ne znajo zvezno volana obracat. Ce ga zelis prehitet mu gas cudezno dela samo ON/OFF seveda v tem primeru na ON, ker drugace EGO balon poci. - v srediscu Ljubljane stojis v semaforju recimo 2,3,4,5 v vrsti na rdeci luci. Zelena, seveda poskusas speljat, ker oni so uber alles kolikor jih poslusas, pa seveda ne mores. Cudno sicer, ker baje so oni tanajtaboljsi. ;) Tolk o kulturi. Kako bos potem strpen? Vsaj tisaj, ce ze ne znas vozit tistega j.e.... SUVa, ki ga tako ali tako ne rabis. DMV bi moral biti na te tipe vozil 500%!
Eastman
23. 01. 2020 21.56
+12
No ti nisi strpen in nikoli ne boš, si nestrpen voznik pa še nastrojen do ljubljančanov. Pač imaš manjvrednostni kompleks, ampak se ne sekiraj je še veliko tebi podobnih.
Marjan420
24. 01. 2020 07.04
+10
Eastman. Kako ne boš nestrpen če se folk pelje 30 km/h pod omejitvijo. To je lih tko nevarno kot ce se pele 30 km/h prehitro... Pa še to... Vsak dan se peljem po hitrih cestah(omejitev 90km/h) pa vecina k se jih tam vozi 60 majo registracijo LJ... PA TO SE NE DOGAJA ENKRAT NA 3 DNI AMPAK TRIKRAT NA DAN
Truth
24. 01. 2020 07.55
+7
Eastman: No s.... Sherlock? :-) Jaz sem zelo strpen do ljudi, kateri imajo v življenju resnične težave in zelo rad pomagam, pomoči res potrebnim. To pomeni, da sami dajo 100% moči v svoj boljši jutri, ne glede na stanje v katerem so. Drugo pa so ti, ki ti jih opisujem. Davek na SUV-e 500% ! Ne da extremno onesnažujejo, tudi večina jih ne zna vozit, ker bi morali imeti C kategorijo narejeno, da bi se jim vsaj malo sanjali gabariti teh vozil. Tudi po sredini ceste zaradi tega velikokrat vozijo in potem iz light in posledično ECO vozil, ne vidiš nič naprej, da bi ga lahko varno prehitel. Ko to poskušaš, pa te včasih zaradi EGO ta poskušajo celo zriniti s ceste ali pa "tekmovati" proti 800 kilogramskemu avtomobilu, kjer še kozlu fizika pove, da to ne bo šlo. Ko pa pridejo v dvorano/družbo/medije pa znajo najbolj nabijat o EKOlogiji, varnosti v prometu, telefonu med vožnjo,... (BTW kazen za uporabo touch screena med vožnjo, pa naj bo telefon ali avto sam bi morala biti dosmrtni odvzem vozniške!). Strpnost? Velika, večja od ostalih ki jih srečujam v trgovinah, na pošti na....ampak morajo biti sogovorniki al karkoli že tudi strpni in normalni. Ti opisani, pač to niso. In čisto možno, da je tvoja diagnoza pravilna. Samo potem je 1.700.000 ali koliko že ljudi v Sloveniji nestrpnih z manjvrednostnim kompleksom, ker žabarji so všeč samo sebi in nobenemu drugemu. :-)
mchamer
24. 01. 2020 10.16
+1
po opisanem tudi ti nisi niti približno strpen..
snežek
23. 01. 2020 21.37
+65
Vsem, ki vožnjo uporabljate kot ventil, se derete, preklinjate, ne daste prednosti. Tudi jaz sem bil tak, priznam in še me zanese ksaj, jadar je kdo agresiven. Jaz sedaj zavestno delam prav obratno. Sem vljuden, dajem prednost, ne trobim, počakam, ne blinkam, ne nabijam se na rit. Po taki vožnji se počutim dobro, plemenito, kot da bi ravnokar napravil dobro delo. Poskusite, deluje.
VolkBrenin
23. 01. 2020 21.47
+38
strinjam...podpis...Enako že 25 let tudi jaz ...😂😂😂😂...ne počutim se ravno plemenito , ker se mi zdi to hecno...ampak sem nervozo ostalih spremenil v " zabavo " zase...Ne moremo namreč spremeniti " sveta " / v tem primeru nervoze ali agresije drugih ...lahko pa spremenimo svoj odziv in pogled nanje...ps/ enako velja za zastoje , kolone , razna daljša čakanja...uporsbim jih za " sprostitev " ...od glasbe do režanja raznim vicem...itd ...
Eastman
23. 01. 2020 21.57
+15
Jaz delam podobno :), pa včasih malce nagajivo perem šipe, če se mi kdo nalepi na rit na avtocesti :)
ares1976
24. 01. 2020 07.51
-3
umaknes se na voznega in se ti ne bo nihce lepil na rit..
Truth
24. 01. 2020 07.56
+10
Motoristom tudi a ne? Poznamo take, potem pa jok in stok ko ugotovite, da jih je zadaj cel kup in ni bil samo en....
grgrgr
24. 01. 2020 08.24
+2
Men so najbolsi uni ko se na križišču zraven postavš da prehitis kolono in pol ti majster ob zeleni nabije gas da mu skor mašino vn vrze. Sam da ga slučajno ne prehitis. Sj ne da pol daš pač v drugo in greš mim kot da pr meru stoji... Ampak prostovoljno te pa ne bo mim spustu
Truth
24. 01. 2020 09.15
+2
To je dvorezen meč. Ko pride GS zraven SS avta, da bo šel naprej je kar problem. Ker pač je logično da je SS avto (tudi S ali navaden) hitrejši od motorja. In potem te tista kravica spredaj ovira, da ne moreš nič. Na ravnini gas, v ovinku lahko pa maile prebiraš. :)))))
TOX6
23. 01. 2020 21.37
+10
odraz družbe in infrastrukture!!! večina se povprečno plazi v služb z vsemi zastoji cca 4 h na dan. v kancelarijah ravno tako 2-4h efektive na dan potem pa ob 16h gas domov s telefonom v roki , postorit še kaj koristnega, na koncu plača leva uravnilovka 800€
Eastman
23. 01. 2020 21.58
+13
Po službi jokat na portale, kako so slabe plače, slaba država, slabi politiki, slabi vozniki :)
Sortegilio
23. 01. 2020 21.28
+40
Res je razlika voziti po naših ac ko ti gredo nekateri za ritjo, V Avstriji pa sem se vozil po severu in jugu pa mi ni nihče blendal ali pa trobil. Hočeš nočeš kultura Slovencev je balkanska.
Eastman
23. 01. 2020 21.59
+20
Meni se je enkrat zgodilo ko sem vozil čez Italijo, da mi je ponoči nekdo poblendal na avtocesti in glej no potem me je prehitel avto z registracijo Kr.