Svet

Cilj naj bi bil uničenje Hamasa, a število ubitih civilistov narašča

Gaza, 23. 10. 2023 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tisa Stergel
Komentarji
5

Izraelska vojska neusmiljeno raketira območje Gaze. Palestinske oblasti jo obtožujejo, da brez vsakršnih opozoril obstreljujejo naseljena območja. Po navedbah Izraela je cilj njihovih napadov infrastruktura Hamasa, čeprav so rakete zadele tudi tako imenovano varno območje v Han Junisu na jugu Gaze, kamor je Izrael napotil civiliste s severnega dela. Uničili so še oporišče šiitskega gibanja Hezbolah v Libanonu. Ob stopnjevanju pozivov k humanitarni prekinitvi spopadov bi po trditvah izraelskega obrambnega ministrstva ti lahko trajali več mesecev, a takrat naj Hamasa ne bi bilo več.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OPUSDEI
03. 01. 2024 18.57
-1
ko se je naciste čistilo po evropi in svetu se ni nobeden nic vprašallll ..... sedaj bi pa vsi radi da se bombardira z rožami....
OPUSDEI
03. 01. 2024 18.56
Anamarija Sršen
03. 01. 2024 10.22
Kaj dela naša politika, politiki, da se ne izjasnijio v zadevi genocida Izraela nad palestinskim narodom? Gospa predsednica? Predstavnica našega naroda? Ženska, mati? V naši državi je razpravljati o odstranitvi nutrij pomembneje kot imeti pogum in reči Ameriki, da dostavlja orožje Izraelu in ima zato krvave roke do komolcev? Slišali smo hrvaškega predsednika že pred kakim mesecem. Da Hrvaška nima slabe vesti pred židi iz ww2 da bi morala s slabo vestjo gledati proč. Kje je zavest, kje je človečnost, kje je pokončna drža, kje je etična usmeritev nših političnih vodij, naših demokratično izvoljenih predstavnikov naroda? Nihče ne more reči, da ne ve zakaj se gre, kot so trdili vaščani iz vasi blizu Auschwitza, ki so jih osvoboditelji vodili gledat, kaj se je dogajalo v njihovi bližini. vsi imamo internet in vidimo. 73% mrtvih žensk in otrok. To ni vojna, ker na drugi strani ni vojske. Kje vidimo tanke, oklepna vozila, kje je vojska? Samo izraelski krvoloki, ki se izživljajo nad civilisti, ženami, otroci. Vprašujem se, kot velika večina sveta, ki je že osamila Ameriko in Izrael, zakaj nihče od naših politikov nima hrbtenice, da pove, kaj je za reči. Koga obsoditi. Koga poklicati na odgovornost. Potegniti poteze, kot bi jih morala zunanja politika v takem primeru. Dobro, da imamo volitve. Nutrije, predsednicina plača in s kom trenutno spi naš premier vpričo tako napete svetovne situacije in svetovnih tektonskih premikov res ne bi melo biti epicenter družbenega ukvarjanja.
petb
24. 10. 2023 10.28
+1
Ne bodo se ustavili pri infrastrukturi Hamasa, imajo cilj uničiti 2.200.000 živih ciljev ali drugače, Nemci med 2. svetovno vojno 100 talcev za enega Nemca, Izraelci 2000 za enega Izraelca.
mistik
25. 10. 2023 10.52
-1
Svet se je totalno podredil tej Židovski državici, ki že nekaj časa diktira in vodi svetovno politiko.