Tujina

Vojska potrdila najdbo ostankov letala: Praktično nemogoče je, da bi nesrečo kdo preživel

Santiago de Chile, 12. 12. 2019 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.V./L.Š./STA
Komentarji
0

Čilska vojska je potrdila, da so v morju našli ostanke pogrešanega letala, ki je v ponedeljek izginilo na poti na Antarktiko z 38 ljudmi na krovu. Glede na stanje razbitin ni verjetnosti, da bi kdo preživel nesrečo, je dodal vodja letalskih sil Arturo Merino.

Potem ko je v ponedeljek čilsko vojaško transportno letalo z 38 potniki in posadko izginilo z radarjev na poti v bazo na Antarktiki, je čilska vojska danes potrdila, da so v morju našli ostanke pogrešanega letala. "Glede na stanje razbitin letala, ki smo jih našli, je praktično nemogoče, da bi to letalsko nesrečo kdo preživel," je dejal vodja letalskih sil Arturo Merino.

Tudi guverner redko poseljene pokrajine Magallanes na skrajnem jugu Čila Jose Fernandez je sporočil, da mu je vojska potrdila najdbo posmrtnih ostankov. "Povedali so nam, da so našli druge razbitine letala in posmrtne ostanke ljudi, ki so bili na krovu," je dejal za medije v glavnem mestu omenjene pokrajine Punta Arenas, kjer so se zbrali številni svojci ljudi, ki so bili na letalu.

Ostanke so našli 30 kilometrov od zadnje znane lokacije letala.
Ostanke so našli 30 kilometrov od zadnje znane lokacije letala. FOTO: AP

Reševalci so sicer že v sredo med iskanjem pogrešanega transportnega letala hercules C-130 našli posmrtne ostanke. Čilska vojska je sporočila, da bodo iz spoštovanja do svojcev žrtev vse informacije glede posmrtnih ostankov analizirali, potrdili in posredovali javnosti sami.

Obenem so že v sredo poročali tudi o najdbi razbitin letala, ki sta jih med drugim našli čilska in brazilska vojaška ladja v morju pri najjužnejši točki Južne Amerike.

Razbitine, za katere domnevajo, da naj bi bile pena iz tankov za gorivo letala, je našla čilska ribiška ladja Antarctic Endeavour, in sicer 30 kilometrov od zadnje znane lokacije letala, preden je izginilo z radarjev. Letalo je bilo na poti v čilsko bazo Eduardo Frei na obali Antarktike. Poveljnik čilskih letalskih sil Eduardo Mosqueira je sporočil, da bodo ostanke v Punta Arenas pripeljali "jutri ali v prihodnjih nekaj dneh".

Domnevne ostanke letala je našla tudi brazilska vojaška ladja. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je na Twitterju sporočil, da so dele letala in druge predmete našli približno 280 navtičnih milj (520 kilometrov) od Ushaie v Argentini.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.