Tujina

Ciprska javnost šokirana zaradi prvega serijskega morilca v državi

Nikozija, 27. 04. 2019 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ciper pretresa serijski morilec, ki je priznal, da je v zadnjih treh letih umoril sedem žensk, od tega dve majhni deklici. Vse njegove žrtve so bile tujke, večinoma Filipinke. Gre za prvega serijskega morilca v zgodovini majhnega sredozemskega otoka, kjer živi nekaj manj kot milijon ljudi.

Ciprska policija je aretirala 35-letnega stotnika ciprske Nacionalne garde, sicer grških korenin, ki je v zadnjih treh letih umoril sedem žensk, od tega dve majhni deklici. Vse žrtve so bile tujke. Morilec je trenutno v priporu. 

Doslej je policija našla trupla treh žensk, da bi našli ostala trupla pa so, sicer brez uspeha, prečesali dve jezeri. Iskalna akcija trenutno poteka jugozahodno od glavnega mesta Nikozije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trupli dveh Filipink, 38-letne Marry Tiburcio in 28-letne Arian Palanas Lozano, so našli v začetku aprila. Svojci so ju sicer pogrešali že vse od lanskega leta. Po aretaciji je morilec povedal, kje je truplo tretje umorjene ženske nepalskih ali indijskih korenin. Žrtev so našli v vodnjaku na vojaškem strelišču, policija pa je še ni uspela identificirati. 

Policija zdaj išče trupli Romunke in njene hčerke. Prav tako iščejo šestletno hčerko Marry Tiburcio, katere umor je osumljenec prav tako priznal. Predsednik Cipra Nico Anastasiades je v izjavi za medije povedal, da je pretresen nad sramotnimi umori nedolžnih žensk in majhnih otrok.

Policija je prečesala dve jezeri, a je bilo iskanje trupel do zdaj neuspešno.
Policija je prečesala dve jezeri, a je bilo iskanje trupel do zdaj neuspešno. FOTO: AP

Oblasti se sicer soočajo z obtožbami, da niso podrobneje preiskovale izginotja umorjenih žensk, ker so bile tujke. Glavna opozicijska stranka AKEL je šefa policije in pravosodnega ministra pozvala k odstopu.

"Policiji je vseeno, ker ženske niso Ciprčanke, ampak tujke," je dejal vodja AKEL Andros Kyprianou. Policija je ob tem sporočila, da bodo odprli preiskavo obravnave primera. 

Ciprčani so se včeraj spomnili žrtev okrutnega morilca.
Ciprčani so se včeraj spomnili žrtev okrutnega morilca. FOTO: AP

Na Cipru, kjer živi 890.000 ljudi, beležijo nizko stopnjo kriminala, prav tako ne zaznavajo večjega nasilja nad ženskami. Tokrat policija obravnava prvega serijskega morilca v zgodovini države, piše BBC

Sredozemski otok je sicer razdeljen na severni del, ki ga upravlja turška ciprska vlada, in na mednarodno priznani južni del, ki ga vodijo grški Ciprčani. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
27. 04. 2019 14.24
+35
Spet edn za upepelitev in v sod pod jedrske odpadke. Strogo varovano, naj se ne ponovi. Preventivno zažgite dvojno
FAUSTOS1
27. 04. 2019 13.32
+1
A nimajo vsi vodilni člani sds tam vikende, ciper je priljubljena destinacija za nepremičnine in skrivanje denarja za člane sds, zakaj zaboga se je spravil na uboge filipinke.
nightangel
27. 04. 2019 14.43
+24
Kolikor jaz vem je bila ciperska oaza rezervirana za Jankovića.
Toti glih
27. 04. 2019 13.10
+52
Prečesali dva jezera? Slovnica vam ne gre najbolj.
Toti glih
27. 04. 2019 13.09
+8
PanterTheBlack
27. 04. 2019 12.15
+47
Zgleda, da tip ni bil ravno strpen do tujcev
prerojeni_vzviseni_toncek
27. 04. 2019 13.02
+5
tujci kontrolirajo polovico njegovega otoka pa to... nisem presenečen da ne mara invazije
RamzesII
27. 04. 2019 11.03
+6
Prvega, v kakšnem smislu. Kdo pravi da je prvi in edini do sedaj v Cipru.
Pozitiven
27. 04. 2019 10.49
-19