Tujina

Ciprska policija na dnu jezera našla sedmo žrtev serijskega morilca

Nikozija, 13. 06. 2019 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / Ma.Ko.
Komentarji
2

Ciprski policisti so v kovčku na dnu jezera našli truplo šestletnice. Verjetno je zadnja žrtev domnevnega serijskega morilca Nikosa Metaksasa, ki je priznal, da je v treh letih ubil sedem žensk in deklet. Osumljenca je policija aretirala sredi aprila po najdbi prvega trupla.

Sedmo žrtev serijskega morilca Nikosa Metaksasa so policisti našli na dnu jezera.
Sedmo žrtev serijskega morilca Nikosa Metaksasa so policisti našli na dnu jezera. FOTO: AP

Prvo truplo so sredi aprila odkrili turisti, ko ga je močno deževje naplavilo na površje zapuščenega rudniškega jaška. Policija je 14. aprila sprožila preiskavo in 18. aprila aretirala 35-letnega vojaka, ki je priznal, da je v treh letih ubil sedem tujk - pet odraslih žensk in dve deklici. Žrtve prihajajo iz Romunije, s Filipinov in iz Nepala, na Cipru pa so delale kot hišne pomočnice.

Šestletnica je verjetno zadnja - sedma žrtev Nikosa Metaksasa.
Šestletnica je verjetno zadnja - sedma žrtev Nikosa Metaksasa. FOTO: AP

Policija je v torek, dan pred včerajšnjo najdbo šestletnice, našla šesto truplo. Šlo naj bi za pogrešano Filipinko, ki naj bi jo ubil Nikos Metaksas, a morajo še potrditi, da gre res za njo.

Drugo truplo 28-letne Filipinke so našli nekaj dni po aretaciji, do tretjega trupla Azijke pa jih je privedel osumljenec. Na dnu istega rudniškega jezera je policija 28. aprila našla truplo četrte ženske, ki je bilo v kovčku, obteženem z betonskim blokom. Truplo pete ženske je policija na dnu jezera našla 5. maja, so poročali različni mediji.

Truplo šestletnice ni bilo edino, ki so ga našli v tem rudniškem jezeru.
Truplo šestletnice ni bilo edino, ki so ga našli v tem rudniškem jezeru. FOTO: AP

Zaradi očitkov javnosti, da ciprske oblasti niso ustrezno ravnale ob prijavi izginotja teh žensk pred tremi leti, domnevno zaradi malomarnosti in rasizma, je 2. maja odstopil ciprski pravosodni minister Jonas Nikolau. Ciprski predsednik pa je tretjega maja zaradi malomarnosti in zanemarjanja dolžnosti pri preiskavi pogrešanih oseb odpustil vodjo ciprske policije Zahariasa Krisostomuja.

Nekatere žrtve so bile pogrešane od leta 2016.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
13. 06. 2019 13.40
-2
A je imel pištolo samo od p-ja, kar so si od njega obetale...možgančki človeški. Glava hoče, kj pa ne uboga...pol se pa zdravit na te bolne metode...
Maček2
13. 06. 2019 12.42
+11