Tujina

Clinton na tankem ledu?

New York, 23. 01. 1998 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Monico Lewinsky bodo še enkrat zaslišali, poznavalci pa menijo, da se bo sklicevala na 5. amandma ameriške ustave, ki ji zagotavlja, da ji ni treba pričati, če bi s tem lahko škodila sama sebi. To bi se ji zgodilo, če bi priznala razmerje s predsednikom, ki ga je prej pod prisego zanikala.

Predsednik Clinton je večkrat odločno zanikal, da bi imel "nespodobno razmerje" z Monico Lewinsky. Glede na to, da naj bi med svojim zagovorom v tožbi Paule Jones priznal, da je imel leta 1992 razmerje z Gennifer Flowers, kar je šest let zanikal, zdaj pa priznal, pa njegova zanikanja stojijo na zelo tankem ledu. Clintonu zdaj grozi celo nezaupnica in morebiti odstop s položaja, če mu dokažejo, da je krivo pričal oziroma namerno oviral preiskavo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.