Tujina

Clintona je treba izključiti iz Zveze glasbenikov ZDA

Beograd, 05. 04. 1999 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jugoslovanska zveza glasbenih ustvarjalcev in izvajalcev je Zvezi glasbenikov ZDA poslala pismo, v katerem zahteva, naj iz zveze izključi jazzovskega saksofonista Williama Billa Clintona, sicer bolj znanega kot predsednika ZDA. ''Prepovejte Williamu, da piha v ta plemeniti instrument,'' predlagajo jugoslovanski glasbeniki, ki poudarjajo, da je ameriški predsednik in nekdanji jazz saksofonist Clinton z zločinskim napadom na jugoslovanski narod onečastil tako instrument kot svoje ime. Jugoslovanska zveza glasbenikov poudarja, da vsak dan dobi številna pisma od društev in kolegov iz vsega sveta, v katerih najostreje obsojajo napad na suvereno ZRJ na čelu s predsednikom Clintonom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.