Tujina

Compaq načtruje zvišanje tržnega deleža

Muenchen, 30. 01. 1998 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največji svetovni proizvajalec osebnih računalnikov Compaq načrtuje, da bo letos na nemškem trgu povečal prodajo za 30 odstotkov. Že lani se je Compaqova prodaja na nemškem trgu povečala za 33 odstotkov in je dosegla 1,8 milijarde nemških mark. Compaq namerava letos prevzeti ameriško računalniško podjetje Digital Computer ter tako še izboljšati svoj tržni položaj.

Vsi proizvajalci osebnih računalnikov skupaj naj bi letos v Nemčiji prvič prodali preko pet milijonov osebnih računalnikov, kar predstavlja v primerjavi z letom poprej rast v višini 15 odstotkov. Veliko vlogo pri rasti povpraševanja po osebnih računalnikih ima vse bolj množična uporaba interneta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.