Tujina

Danci bodo pomilostili edinega zapornika obsojenega na dosmrtno ječo

Koebenhavn, 25. 01. 1998 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Danskem so pomilostili edinega zapornika, obsojenega na dosmrtno ječo v državi, potem ko je v zaporu preživel 32 let. 70-letni Palle Soerensen je bil aretiran leta 1965 zaradi uboja štirih policistov med oboroženim ropom banke v Koebenhavnu. Soerensov odvetnik pa je nedavno tega prejel pismo pravosodnega ministrstva, češ da bodo njegovega klienta v nekaj tednih izpustili na prostost. Pravosodne oblasti so se odločile, da bo Soerensen dobil petletni pogojni izpust, prvi dve leti pa bo ostal pod policijskim nadzorstvom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.