Tujina

Danci končno svobodni

Koebenhavn, 07. 09. 2011 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sedem danskih državljanov je na varnem. Februarja so namreč somalski pirati v Indijskem oceanu zajeli njihovo jadrnico. Med ugrabljenimi so bili tudi trije otroci. So Danci piratom plačali zahtevano odkupnino?

Predstavnik danskega zunanjega ministrstva je potrdil, da so iz ujetništva rešili sedem svojih državljanov. Te so 24. februarja letos zajeli somalski pirati. Starša sta s tremi otroki in dvema članoma posadke na jadrnici potovala po Indijskem oceanu. Vsi naj bi bili že na varnem. Dansko zunanje ministrstvo je še dodalo, da so v dokaj dobrem stanju.

Marca so vojaki pokrajine Puntland, ki je razglasila neodvisnost in odcepitev od Somalije, skušali rešiti talce, a jim to ni uspelo. Pirati so vojake v spopadu ubili.

Pirat je za tiskovno agencijo Reuters dejal, da so prejeli zahtevano odkupnino v višini treh milijonov ameriških dolarjev. Danske oblasti teh navedb niso želele komentirati.

Družina naj bi se zavedala nevarnosti, ki ji preti na morju, a so se kljub temu odpravili na pot. Le nekaj dni pred njihovo ugrabitvijo so v poskusu reševanja ameriških talcev iz rok somalskih piratov pod streli ugrabiteljev umrli štirje Američani, ki so jih pirati prav tako zajeli v Indijskem oceanu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CrusaderKnight
08. 09. 2011 13.00
-1
Me čudi da se še noben ni najdel in obtožil zahod, ZDA in Izrael! Kajti podpornikov takih morilcev in kriminalcev na tem forumu ne manjka!
ad-hoc
07. 09. 2011 14.07
+1
js bi poslal tja slovensko vojsko, da bi te pirate uničl
biancawlf
07. 09. 2011 14.01
+1
eh, tudi taki obstajajo. Upam, da bodo zdaj morali vrniti celotno 'odkupnino' tistemu, ki jo je placal.
Pattrisha
07. 09. 2011 13.58
+1
sam to pa morš bit res pametn, da se zaveš nevarnosti in da greš vseeno na pot in to z otrocmi ?? !!