Tujina

Davidova mama objavila fotografijo: To je morilec mojega sina

Banjaluka, 31. 07. 2019 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

"Policijski inšpektor v Banjaluki, ki v prostem času ubija otroke. Koliko zločinov še ima na vesti? Osebno odgovoren za smrt mojega Davida!!! Cvri se v peklu," je na Facebooku zapisala mama Davida Dragičevića in objavila fotografijo moškega, ki naj bi ubil njenega sina. Po objavi je začela dobivati grožnje, o tem pa je že obvestila pristojne organe.

Suzana Radanović, mama ubitega mladeniča iz Banjaluke Davida Dragičevića, je na svojem Facebook profilu in profilu skupine Pravda za Davida zapisala pretresljivo sporočilo. Objavila je fotografijo banjaluškega policijskega inšpektorja Dubravka Kremenovića in ga obtožila, da je neposredno odgovoren za smrt njenega sina.

"Policijski inšpektor v Banjaluki, ki v prostem času ubija otroke. Koliko zločinov še ima na vesti? Osebno odgovoren za smrt mojega Davida!!! Cvri se v peklu, ti in vsi tvoji!" je zapisala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kmalu za tem je tudi Davidov oče Davor objavil več fotografij, ki jih je opremil z imeni, priimki ter vlogo, ki naj bi jo imeli pri umoru njegovega sina. "Darko Ilić, načelnik v zločinskem notranjem ministrstvu in eden od morilcev Davida Dragičevića!" je zapisal.

Na drugi fotografiji je še en pripadnik notranjega ministrstva Siniša Kojdić, ki ga je Davor označil kot "harmonikaša iz pekla". "25.3.2018 je bil prisoten pri obdukciji trupla Davida Dragičevića in je osebno odgovoren za to, da so izginile Davidove spodnje hlače in za podtikanje predmetov iz hiše Radanovih poleg njegovega trupla!"

Objavil je tudi fotografijo grba notranjega ministrstva Republike Srbske in pripisal: "Povejmo enostavno – notranje ministrstvo je morilec Davida Dragičevića, to se ve in obstajajo dokazi!" in še: "Zločinski pravosodni sistem RS uničuje dokaze, video material, vlaga lažne obtožnice in montira procese. Davidovi morilci Bajić, Mitrović, Švraka, Vrečo in Lepir... nadaljevalo se bo!" je še opozoril.

Davidova mama po objavi prejema grožnje

Preiskava vzroka smrti Davida Dragičevića po letu in treh mesecih še vedno ni zaključena. Na zahtevo staršev so marca letos njegovo truplo izkopali in ga prepeljali v Avstrijo, kjer so ga ponovno pokopali.

Suzana in Davor vse od začetka javno navajata imena ljudi, ki jih smatrata za Davidove morilce. Prepričana sta, da za umorom njunega sina stoji celotni vrh notranjega ministrstva Republike Srbske, na čelu z ministrom Draganom Lukačem in Miloradom Dodikom.

Kmalu po objavah je Suzana na Facebooku sporočila, da zaradi objave prejema grožnje, o katerih je že obvestila pristojne organe. "Samo da veste, če se mi kaj zgodi ..." je napisala.

Davidova mama je pred časom spregovorila tudi za 24ur.com.
Davidova mama je pred časom spregovorila tudi za 24ur.com. FOTO: 24ur.com

Ministrstvo zahteva, da tožilstvo v Banjaluki obtožbe komentira

Za tem je ministrstvo za notranje zadeve RS okrožno tožilstvo v Banjaluki pozvalo, naj preveri resničnost navedb in komentira resne obtožbe Suzane Radanović, v katerih razkriva ime domnevnega pripadnika MUP-a RS, ki naj bi bil odgovoren za smrt njenega sina Davida Dragičevića.

"Glede na to, da je osebno obtožila pripadnika MUP Republike Srbske za umor, pričakujemo, da tožilstvo poda javno izjavo," so zapisali.

Dodali so, naj tožilstvo, če ima dokaze za to, postopa v skladu z zakonom, saj mora vsak, za katerega se ugotovi, da je storil kaznivo dejanje, odgovarjati pred pristojnim organom.

Novinar razkril celoten potek dogajanja tiste usodne noči

Medtem pa je Slobodan Vasković, preiskovalni novinar iz Banjaluke, na svojem blogu pojasnil natančen potek dogodkov usodne noči, v kateri je umrl David Dragičević. Imenoval je vse vpletene osebe in pojasnil, kakšno vlogo so igrali pri njegovem umoru.

Kaj je Davidova mama povedala v intervjuju za 24ur.com, si lahko preberete tukaj.

"Darko Ilič, načelnik Uprave za organiziran kriminal, je naročil Davidovo likvidacijo. Določil je ljudi, celo vojsko, ki so jo sestavljali posamezni pripadniki policije in vojske - narkokartela, da bi ulovili Davida. Akcijo v središču Banjaluke je neposredno vodil Dubravko Kremenović, Ilićeva desna roka. Davida Dragičevića so zvabili za kovinarsko šolo, kjer ga je napadlo 15 nasilnežev, med katerimi so bili tudi nekateri vidni člani banjaluških lokalov. Kremenović je s policijskim avtomobilom prišel za šolo oz. v njeno neposredno bližino. Tepel je Dragičevića, ki so ga potem strpali v prtljažnik avtomobila in odpeljali v prostore notranjega ministrstva. Vse to se je odvijalo 18. marca med 2.50 in 4. uro zjutraj. Kremenović je v teh prostorih nadaljeval s pretepanjem. Tam se je začelo tudi mučenje. Še preden je prispela jutranja izmena, so Davida ponovno stlačili v policijski avtomobil in odpeljali na vikend, 25 kilometrov izven Banjaluke. Tam so nadaljevali z mučenjem, ki ga je izvajal prav Kremenović. Med mučenjem so on in posamezni člani policije in narkoklana snemali in pošiljali videodokaze naročnikom umora. Kremenović je 19. marca za en dan zapustil Banjaluko, David pa je ostal v rokah ostalih morilcev. Likvidirali so ga tako, da so ga zadušili. Ali je to storil osebno on ali eden od njegovih oz. Ilićevih morilcev, je vprašanje za Sinišo Kostreševića, načelnika Uprave kriminalistične policije. Kostrešević namreč vodi preiskavo umora in ve vse podrobnosti – kdo je naročil to, kar je Ilić ukazal in Kremenović izvedel. Moral bi povedati vse, kar ve. Ali bo to storil, pa je vprašanje človečnosti in profesionalizma," je zapisal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (108)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
21. 07. 2021 12.12
A so bili vsi akterji cepljeni proti nalezljivim bolezni ?
Samo?lovek
01. 08. 2019 16.54
+0
Omembe vredno - gospod Davor že razmišlja v politični smeri in ustanavljanju stranke.
Save Palestina
01. 08. 2019 09.38
+26
Od je nekaj vedel o vladi RS, vladajočih, policiji prišel do povezav med kriminalom in oblastjo, zaradi kibernetskega znanja. Ko je to ugotovil, je postal grožnja tamkajšnji oblasti. Ki je vedela, ce bo spregovoril, bo imelo očitne posledice za tamkajsnje ljudi na oblasti in na državo Republiko Srbsko. Moje mnenje je: da oblast tam deluje neposredno s kriminalnim podzemljem.
jakec1575
01. 08. 2019 09.33
+16
čas je za drž*vni udar v entiteti s strani se cistih delov uniformirancev, ki zelijo boljso prihodnost za to državo. druge ni. republika srbska je leglo kriminala. Ljudje pa apaticni in prestraseni. Čas je da samaritani v enotah izvedejo cistko, ki bo odmevala.
Wahl
01. 08. 2019 08.24
+39
Bosna je leglo vojnih dobičkarjev. V času največje balkanske morije sem delal v podjetju kjer je bila zaposlena celotna struktura nekdanje juge, in kaj se je dogajalo, veliko Hrvatov, Srbov, Muslimanov je koristilo celomesečni dopust, da so odhajali na fronto, od plače so morali dajati svoj del prispevka. Eden od srbov se mi je direkt pohvalil, kako je zaslužil 20.000 tedanjih nemških mark s prodajo dveh minometov muslimanskemu taboru. Kaj so posamezniki počeli, raje ne pomislim, tudi to ne, koliko takih je po moriji ostalo pri nas.
brigajsezase
01. 08. 2019 09.11
+8
slovenistan je pa za politične dobičkarje....kdo je na boljšem??? V Bosni vsaj ni problem puhe dobit in navrtat zlikovce.....tle pri nas nam pa samo predčasne volitve in referendume pod nos mečejo in vedno so eni te isti na oblasti.
tajacinabrjaci
01. 08. 2019 11.01
+2
@paste.Kaj ti sploh ločiš nacijo in vero? "Hrvatov, Srbov in Mulimanov OMG. BOSANCEV se reče ne pa Muslimanov.
TolstojV
01. 08. 2019 08.08
+31
Te barabi se vidi da je morilec, prepoved vstopa v Slovenijo vsem parazitom.
Maja Kajza
01. 08. 2019 07.55
-17
Balkanske zgodbe, ki ne sodijo v novice za Slovenijo.
zdrava.pamet
01. 08. 2019 08.05
-7
prav imaš....samo zmeraj bolj balkan sili k nam....
lilihip
01. 08. 2019 08.32
+39
ta novica je pod rubriko ''TUJINA'' tako da še kako spada sem, nisi rabla ne brat ne komentirat če ti kaj ne paše!
lunaa12
01. 08. 2019 08.36
+22
Potem pa najbolje, da se zapres v izolirano sobo, in obdas z vatko, da ne bos vedela, kaj se dogaja okoli tebe in v svetu.
jamajka
01. 08. 2019 09.55
+9
Zgodbe o Kardashianih si pa z veseljem prebereš na 24 ur? Nacistka!
zdrava.pamet
01. 08. 2019 07.43
+6
me res ne zanima kaj se dogaja v srbiji....ne vem zakaj toliko člankov o tej državi...a je mogoče povezano s tem, da so srbi okupirali ljubljano zaradi kučana in jankoviča, in zdaj moramo na dnevnem redu poslušati o njihovi mafiji???
adsfaa
01. 08. 2019 07.38
-19
Tole burlesko spremljam že lep čas. V vsem tem času nisem videl enega dokaza, razen teorij, ki jih plasirajo starši in novinar Slobodan. Zgoraj omenjeni "morilec" je že 10 v vrsti odkar spremljam sekto. Sekta na FB tuli, da so ga pred smrtjo mučili, pretepli s palicami,posilili in da je imel zbite oz. polomljene zobe. V poročilih dveh sodnih izvedencev ni duha in sluha o tem... Njihov novinar je pred časom objavil sliko dveh fantov s posnetka v noči ko je David šel skozi Banja Luko. Seveda sta bila z njegove strani označena kot morilca...cirkus nastane, ko se izkaže, da sta to sinova dveh gorečih pripadnic njihove FB skupine... za zjokat :) in še bi lahko naštevali...
_Nico_T_
01. 08. 2019 07.44
+21
... in ti verjameš, kaj je v poročilu napisano? Oprosti.. Tudi jaz lahko malo dreka in salate dam na papir in trdim, da je to moderna umetnost.
kratko in jasno
01. 08. 2019 08.05
-10
ma točno to... na začetku sem tudi sama malo brala te teorije in vsakič znova prišla do zaključka, da razen nekih namišljenih teorih in tu in tam za lase privlečenih "dokazov" nimajo, obtožujejo pa po dolgem in počez vse in vsakogar vse tja do vrha politike.
KAPIBARA
01. 08. 2019 08.29
+9
@ kr+jas - In ti verjameš, kar je uradno napisno.. najti v tem primeru sam Bog pomaga..
kratko in jasno
01. 08. 2019 09.21
-4
pa dajva drugače KAPIBARA, a ti resno verjameš, da tam enega fanta policaji ugrabijo, mučijo in ubijejo, politika pa nato pred očmi svetovne javnosti na žive in mrtve brani policijo, pa to še v ameriških kriminalkah ne naumijo ?! Pa sej niso ubili agenta FBI, ki bi/je ogrožal državno varnost. NEHAJTE NO, ker postaja že rahlo komično.
KAPIBARA
01. 08. 2019 10.07
+3
Ne bom o tem, samo spomnim te na primer novinarja Sočija, katerega prvi prepisi prisluhov "pametne ure", ki so bili na svetlem cekar 48 ure, so bili, da so mu vbrizgali strup, ki ohromi mišice in ga pri zavesti razkosalo..kosi se prej raztopijo v kislini, kot en sam velik kos.. In ti potem verjameš, da so truplo predali zunanjemu sodelavcu..
kratko in jasno
01. 08. 2019 07.24
-3
Cela ta zgodba je čudna in nesmiselna, žal ne verjamem niti eni od strani... za moje pojme te ne pospravijo z golega dolgčasa tudi nelogično, da bi se celotna policija spravila na enega mladeniča , zakaj že ? Kje rep, kje glava.... Razlog ? Ok dopuščam možnost malomarnega dela pri odkrivanju morilca, da pa bi sama policija morila pa je smešno... pri čemer sam vrh politike naj bi pokrival morilce-policaje in to zaradi enega mladeniča, ki ni bil niti raziskovalni novinar, niti nek civilni iniciator, pravzaprav naj bi bil samo mladenič pač...
sumoborec 1
01. 08. 2019 09.36
+6
mici, mali je bil heker. vedel je preveč. zgodba ima še kako rep in glavo, samo je iz nekega specifičnega ozadja nočeš videt.
deratizacija
01. 08. 2019 07.00
+56
Vojna je končala, ostali pa so ljudje, ki so se v njej naučili hladnokrvno ubijati.
mzz66
31. 07. 2019 21.59
+54
Že ko vidiš to srbsko faco, vidiš, da je nekaj hudo narobe z njim.
Huki
31. 07. 2019 21.55
+39
Poleg tega,da objavlja imena in priimke oseb,naj se objavi zakaj so ga likvidirali.
Golobek
31. 07. 2019 21.50
+50
Fant je preveč vedel in videl (taktika še iz YUGE 100%>likvidacija
mstefancic2
31. 07. 2019 21.37
+43
Tudi jaz se sprašujem, zakaj so ga ubili. Noben se ne bo spravu nate da te ubije in to s 15 ljudmi, če kaj ne vidiš, kar ne bi smel, ali celo česa ne veš. Ta zgodba je tudi meni mal čudna.
KAPIBARA
01. 08. 2019 08.30
+4
Torej, če pa kaj vidiš in ali veš, te pa lahko kar ubijejo.. ??
Eastman
31. 07. 2019 21.20
+6
In kaj je razlog, da so ga ubili, da ga je mucilo 15 ljudi? Vse nelogicno.
Lock Down
01. 08. 2019 07.30
-3
Kakšen pa bi lahko bil razlog za takšno mučenje in zverinski uboj mladega fanta? Karkoli je že storil so za to sodišča in ne nekakšen vod smrti.
kratko in jasno
01. 08. 2019 07.31
+4
in še to policija sama.... razumela bi še, če bi se nekje na nekem žuru skregal, in v tem kregu sodeloval nekdo, ki je po golem naključju zaposlen v policiji.... pa so potem kolegi-policaji poskušal "prikriti" kolegovo sodelovanje, ne pa tako sago z ugrabitvijo brez glave in repa.....
sumoborec 1
01. 08. 2019 09.39
+3
mici, iz te izjave pa je evidentno, da nimaš pojma, kako je na balkanu in da živiš v mehki vatici.
borec91
31. 07. 2019 21.19
+16
to je novodobna diktatorska kvazi demokracija in ne se slepit tud pri nas ni nic bolse mogoce edino bol fino pretkano rajs bi mel udbo kot te kriminalne zdruzbe ,ko je clovek vreden manj kot smet
bundy crocodile
31. 07. 2019 20.05
+215
Če se ne motim, že skoraj 2 leti, ne samo obžalujeta smrt otroka ampak tudi iščeta krivca in rušita bosansko pokvarjeno oblast. Zelo sta vztrajna, to sta nakazala takoj po sinovi smrti. Žal, malo manj uspešna kot sta želela ampak nimata kaj izgubit in vojne starša ne bosta prekinila. Vojna že samo proti enem človeku je težka, proti policiji skoraj nemogoča, proti oblasti bi rekel nemogoča. Če imata kaj starša Dragičević, imata ponos in jajca. Želim vse najboljše, posredno podpiram.
Samo?lovek
31. 07. 2019 20.01
-162
Baba zmešana! Kar enega človeka obsodila. Te niso normalni. Poglejte komentarje pod sliko. Kar tako linčat človeka brez dokazov, brez kakršnihkoli smiselnih pokazateljev, da je on kriv. Ta koklja in njen mož sta povsem zblaznela.
Samo?lovek
31. 07. 2019 20.03
-128
Mar se vam ne zdi, če bi bilo res kar nabijata ta dva narkomana, da bi že njiju posoravili? Države imajo mnogo močnejša sredstva za čiščenje nasprotnikov. Se ta koklja sploh zaveda kaj počne? Če bi celoten sistem bil tako grozen bi zrežirali bolezen ali karkoli in jo počistili. TO ni normalno, kako norost danes dobi krila, ki jo poganja enako zblaznela množica.
bundy crocodile
31. 07. 2019 20.11
+120
Tvoje komentarje je zelo težko brat. Si izjemno negativno nastrojen, brez pameti, verjetno tudi brez otroštva, službe in normalnih ljudskih normativ. Žališ, grajaš, sodiš.. slehernega človeka, starše in socialo. Tebi bi jaz priporočal, da se kr sam zakoplješ. Čimprej, tem boljše...
Samo?lovek
31. 07. 2019 20.55
-64
Razumem, da ti moj komentar ni všeč. Počakajmo epilog zgodbe in bova videla kdo ima bolj prav. Ta gospa bo končala v zaporu. Sem pa fasciniran kako globoko te je dotaknil moj komentar.
Supervillain
31. 07. 2019 20.57
+24
Malo bolj dobro ga poglej na sliki morilec je 200 na uro.Lp
Mladi? Plasto
31. 07. 2019 21.13
+18
LEPA LAŽ JE ZMEDEN .... zanika resnico in podpira kriminalce :D ...
Samo?lovek
31. 07. 2019 21.18
-27
Pa ne moreš nekoga umora obsoditi samo zato, ker ti zgleda jezno ljudje božji!
grgrgr
01. 08. 2019 07.30
+3
Samo?lovek
01. 08. 2019 11.29
Srčno upam, da vas nekdo nečesa nekoč obsodi zgolj na podlagi tega, ker zgledate "nevšečno". Potem boste razumeli kaj vam pametni ljudje razlagamo medtem ko vi padate v množični trans tukaj. Radelj, ti si en tistih, ki se strinja z rečmi, a pred množico govoriš kar je bolj všečnega zato, da bi bil priljubljen. Zato pa ste v takšni množici pri vsaki neumnosti.
999Questions
31. 07. 2019 19.40
+68
Ok eno vprasanje.. Do sedaj se nisem zasledil zakaj naj bi nekega fanta mucilo in pretepalo 15 ljudi.. pa potek naj bi snemali... Vmesani so tudi policisti ipd. Kaj za vraga je ta fant naredil???
kvatebriga11
31. 07. 2019 19.55
+18
nej bi shekov v eno podjetje pa zamenjal geslo...
Anonyemus
31. 07. 2019 20.02
+35
KAPIBARA
01. 08. 2019 08.31
+3
Isto pri nas, ko je povedal da ima NLB "Trojanskega konja" v račun. sistemu..