Tujina

Otrok okrutno umorjene najstnice umrl v bolnišnici

Chicago, 14. 06. 2019 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dojenček ameriške najstnice, ki so jo okrutno umorili, je po enomesečni bitki izgubil bitko za življenje. Kot so povedali predstavniki družine, je bil deček vseskozi v kritičnem stanju, umrl pa je zaradi težje poškodbe možganov.

Chicago je pred mesecem dni pretresel okrutni umor noseče 19-letne Marlen Ochoa-Lopez. Devet mesecev noseča najstnica je izginila konec aprila, nekaj tednov kasneje pa so našli njeno truplo. Izkazalo se je, da je bila zadavljena, otroka pa so ji izrezali iz maternice.

Policija je aretirala tri osebe, 46-letno Clariso Figueroa, njeno 24-letno hčerko Desiree in Clarisinega partnerja, 40-letnega Piotra Bobaka. Slednji je osumljen, da je pomagal prikriti umor, mater in hčerko pa je policija obtožila umora. Osumljenka naj bi umor načrtovala več mesecev, med zaslišanjem pa je trdila, da je otroka rodila sama.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dojenčka so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ga pri življenju ohranljali s pomočjo aparatov. Zdaj je družina malega Yovannyja Jadiela Lopeza sporočila, da je fantek v petek žal umrl, in sicer zaradi težje poškodbe možganov. Kot so sicer že pred dnevi povedali za CNN, deček ni mogel samostojno dihati in jesti. 

Nobeno zdravilo mu ne more pomagati, le čudež, so takrat dejali. Družina je objavila fotografijo fantka v naročju očeta. V času, ko je fotografija nastala, je otrok prvič odprl oči. 

Clarisa in Desiree Figueroa in Piotr Bobak.
Clarisa in Desiree Figueroa in Piotr Bobak. FOTO: AP

Osumljenka umor načrtovala več mesecev

Glavna osumljenka umora mame Yovannyja Clarisa naj bi umor načrtovala več mesecev. Kot je razkrila policija, se najverjetneje ni mogla sprijazniti s smrtjo 20-letnega sina Xanderja, ki je umrl lani. V oktobru je osumljenka oznanila, da je noseča, kar je presenetilo njene družinske člane, saj naj zaradi zdravstvenih težav Figueroa ne bi mogla več imeti otrok. 

Decembra lani je na svoji Facebook strani objavila fotografijo ultrazvoka, češ da pričakuje dojenčka. Februarja letos je v Facebook skupini za pomoč mladim mamicam objavila več fotografij otroške posteljice in ostalih stvari. Mamice je med drugim spraševala, če ima katera od njih rok v maju. Ko je 19-letna žrtev na strani zapisala, da išče otroški voziček, se je na objavo takoj odzvala osumljenka in ji ponudila pomoč. 

Lopezova naj bi pred smrtjo večkrat obiskala dom 46-letnice. Zadnjič jo je obiskala 23. aprila, le dan kasneje pa so svojci policiji prijavili njeno izginotje. Hčerka osumljenke Desiree je Lopezovo zamotila s foto albumom, medtem pa je mati iz ozadja napadla najstnico in jo zadavila s kablom. Nato je iz njene maternice izrezala otroka, truplo najstnice pa spravila v veliko plastično vrečko in vse skupaj odvrgla v smetnjak na svojem dvorišču. Po umoru je osumljenka poklicala reševalce in jim povedala, da je ravnokar rodila, dojenček pa naj ne bi dihal.

Okruten umor je pretresel Chicago.
Okruten umor je pretresel Chicago. FOTO: AP

Truplo našli v smetnjaku 

Policija je sicer potrebovala dobre tri tedne, da so našli truplo 19-letnice. 7. maja je prijateljica Lopezove policijo obvestila, da je bila nosečnica v stiku s 46-letno osumljenko. Detektivi so dom Clarise obiskali še isti dan, ta pa je zanikala, da bi Lopezova 23. aprila obiskala njen dom. 

Policija je kasneje v bližini hiše našla avtomobil žrtve. Na podlagi dokazov so se odločili, da opravijo DNK analizo. Odkrili so, da 46-letnica ni mati dojenčka, mož Lopezove pa je njegov oče. 

Po odkritju so pregledali dom osumljenke in našli številne dokaze, med drugim belilo, oblačila Lopezove in kri na tleh dnevne sobe, kopalnice in hodnika. Kasneje so našli še truplo v smetnjaku. 

Po podatkih policije sta mati in hči obtožene naklepnega umora, partner Bobak pa prekrivanja umora. Njihova usoda bo znana konec julija. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
15. 06. 2019 15.06
+1
Kruto. Ej kaj je otrok kriv?????
Vaukan
15. 06. 2019 09.43
+6
Bolano do konca...treba spet inkvizicijo uvesti...
Apostol1
15. 06. 2019 07.55
+52
Tule se sploh ne da pogovarjati o primerni kazni ,ker jo ni za tako dejanje , sem proti smrtni kazni , vendar tule bi pa morala biti izvedena .
trabakula
15. 06. 2019 09.34
+10
točno tako, za določene primere bi morala obstajati smrtna kazen
rossi321
15. 06. 2019 07.16
+49
Kot že neštetokrat povedano, človek največja zver na planetu. Tamalim dvema pa srečno na drugi strani.