Tujina

Dečka potisnili iz 10. nadstropja londonske galerije Tate Modern

London, 04. 08. 2019 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šestletni deček je padel iz 10. nadstropja londonske galerije moderne umetnosti Tate Modern. V bolnišnico so ga odpeljali s helikopterjem, ostaja pa v kritičnem stanju. Aretirali so 17-letnika, saj naj bi ga ta potisnil. Osumljen je poskusa umora, zaenkrat pa ni znano, ali je dečka poznal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Britanski mediji poročajo, da je v znani londonski galeriji moderne umetnosti Tate Modern, ki stoji na južnem bregu reke Temze, deček padel z velike višine. Zaradi poškodb so ga v bolnišnico odpeljali s helikopterjem. Incident se je zgodil ob 14.45 po lokalnem času, torej ob 15.45 po našem. 

Londonska policija je sporočila, da so v povezavi z incidentom aretirali 17-letnika, ki je osumljen poskusa umora. Dečka, ki je v kritičnem stanju, naj bi potisnil iz 10. nadstropja galerije, padel pa je kar 5 nadstropij globoko. 17-letnik je po incidentu ostal v desetem nadstropju galerije z drugimi obiskovalci, zaenkrat pa ni znano, da bi dečka poznal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prič je bilo veliko, je potrdila policija. Dodali so, da jim mnogi pomagajo z izjavami ter da so obiskovalci galerije že lahko zapustili stavbo. 

Dogodek je videlo več ljudi.
Dogodek je videlo več ljudi. FOTO: AP

'Kje je moj sin?!'

Obiskovalka galerije Nany Barnfield je za BBC povedala, da je bila v 10. nadstropju galerije s prijateljem in otroki, ko so zaslišali glasen pok. Barnfieldova je dejala, da se je obrnila in videla žensko, ki je kričala: "Kje je moj sin, kje je moj sin?!" 

Obiskovalci galerije so se hitro zbrali okoli moškega, ki je bil v bližini. "Mame prej nismo opazili, opazili smo jo potem, ker je postala histerična," je še povedala Barnfieldova. Moški, ki so ga obkrožili obiskovalci, naj bi "le stal tam in se zdel precej miren". 

Galerija Tate Modern je bila leta 2018 najbolj priljubljena turistična točka Združenega kraljestva, poroča Sky news, saj so zabeležili kar 5,9 milijona obiskov. Po nekaterih ocenah je bilo danes v galeriji več tisoč obiskovalcev, zaradi incidenta pa so jo predčasno zaprli. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3