Tujina

Decembra lani v EU 17,7 milijona brezposelnih

Bruselj, 09. 02. 1998 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Decembra lani je bilo po ocenah Eurostata v državah Evropske unije brezposelnih 17,7 milijona ljudi.

Povprečna brezposelnost v državah petnajsterice je bila decembra lani 10,5-odstotna, kar je za 0,1 odstotka manj kot mesec poprej, v danes objavljenem poročilu ugotavlja statistični urad EU. Pod povprečno brezposelnostjo je bilo deset članic povezave.

Nasploh se je lani stopnja brezposelnosti zmanjšala v večini državah unije. Vsaj za eno odstotno točko se je zmanjšala na Nizozemskem, Portugalskem v Španiji, Švedski, Veliki Britaniji in na Irskem. Le Nemčija je lani beležila opazno večanje stopnje brezposelnosti in sicer z 9,2 na 10 odstotkov. Na destih odstotkih je ostala zadnje štiri mesece leta 1997.

Španija je z 21-odstotno stopnjo brezposelnosti tudi decembra lani pristala najvišje na unijini lestvici. Najnižjo brezposelnost, 3,6-odstotno, je spet beležil Luxembourg, takoj za njim pa se je s 4,4-odstotno stopnjo uvrstila Avstrija.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.