Tujina

Delnice Renaulta in Nissana rastejo

Pariz, 07. 04. 1999 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko sta predsednik Renaulta Louis Schweitzer in vodilni v Nissanu Yoshikazu Hanawa 27. marca podpisala 33 milijard francoskih frankov vreden dogovor o povezovanju družb, delnice obeh družb rastejo. Zadnji dan trgovanja pred velikonočnimi prazniki je tako delnica Renaulta poskočila za dobra dva odstotka. Renault je s poslom postal lastnik 36,8 odstotka enote Nissan Motor, 22,5-odstotni lastnik Nissan Diesela ter lastnik vseh Nissanovih evropskih finančnih podružnic. Skupina Renault/Nissan pa se zdaj s skupno proizvodnjo 4,8 milijona avtomobilov letno uvršča na četrto mesto med svetovnimi proizvajalci vozil. Združitev poslovanja, raziskav, razvoja, trženja in proizvodnje bo do leta 2002 prinesla 20 milijard francoskih frankov prihrankov, med prvimi novostmi združitve pa naj bi Nissan začel tržiti Twingo in Kangoo, Renault pa naj bi svojo proizvodno linijo razširil za nekatere Nissanove terenske modele s pogonom na štiri kolesa ter modele malih dostavnih tovornjakov. Nissan naj bi v začetku prihodnjega leta trgu ponudil še prvo vozilo s hibridnim bencinsko-električnim pogonom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.