Tujina

Demonstracije brezposelnih po vsej Nemčiji

Bielefeld, 05. 02. 1998 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V številnih nemških mestih so se pred tamkajšnjimi uradi za delo danes začele protestne akcije brezposelnih.

Pobudniki pričakujejo proteste v približno 200 mestih. V načrtu imajo tudi sklepanje človeških verig in razne simbolične akcije, denimo razdeljevanje "Kohlove juhe", kislih kumaric in "kuhanega vina proti socialnemu mrazu". V nekaterih mestih naj bi brezposelni prenočili v spalnih vrečah kar v uradih za delo, v drugih pa hočejo vhodna vrata teh uradov prelepiti s prošnjami za delovno mesto.

Spodbudo za široke akcije so brezposelni v Nemčiji dobili v Franciji. Usklajujejo jih sindikalno organizirane skupine brezposelnih s sedežem v Bielefeldu. Bonski vladi očitajo "nedejavnost" v boju proti brezposelnosti. Protesti naj bi se sicer ponavljali vse do parlamentarnih volitev, in to vsak mesec na dan, ko sporočijo podatke o številu brezposelnih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.