Tujina

Demonstranti vdrli v italijansko veleposlaništvo v Atenah

Atene, 04. 04. 1999 23.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 23:24
Komentarji
0

Nasilni demonstranti so na protestnem shodu proti letalskim napadom zveze NATO na ZRJ v Atenah vdrli v italijansko veleposlaništvo in povzročili veliko materialno škodo. Osebje veleposlaništva se je rešilo še preden je posredovala policija in izpraznila stavbo. Na shodu v centru grške prestolnice se je zbralo okrog 5.000 protestnikov.

Med shodom so protestniki s kamni, jajci in barvo obmetavali tudi predstavništva Velike Britanije, Francije in Evropske unije. Pri tem je bilo uničeno več okenskih stekel. Demonstranti so z molotovkami napadli tudi policiste in prišlo je do uličnih spopadov. Shod se je končal pred ameriškim veleposlaništvom, kjer so bile zbrane močne policijske enote. Pred tem je v Atenah proti nasilnemu izgonu Albancev s Kosova demonstriralo kakšnih 2.500 Albancev.

Do spopadov med policijo in prosrbskimi protestniki je prišlo tudi na Kreti, ko je okrog 3.000 demonstrantov skušalo vdreti v ameriško vojaško oporišče Akrotiti v bližini pristanišča Hania. Po podatkih tamkajšnje televizije je bilo v spopadu lažje ranjenih 14 demonstrantov in trije policisti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.