Tujina

Desetodstotna rast slovaškega izvoza

Bratislava, 26. 01. 1998 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovaška je v lanskem letu uvozila za 345,1 milijarde slovaških kron blaga in storitev, kar je 1,22 odstotka več kot leto poprej, medtem ko se je izvoz povečal za 9,2 odstotka in dosegel 295,6 milijarde kron, je sporočil državni sekretar v ministrstvu za gospodarstvo Jan Foltin. Zunanjetrgovinska menjava je tako tudi lani zabeležila primanjkljaj - 49,5 milijarde kron, ki pa je že precej nižji kot predlani (20,8 milijarde kron). Zunanjetrgovinski primanjkljaj je lani znašal 7,7 odstotka bruto družbenega proizvoda. Najpomembnejši trgovinski partner Slovaške je bila lani Evropska unija. V države petnajsterice je Slovaška lani izvozila za 139,9 milijarde kron blaga in storitev; uvoz iz EU je znašal 136,3 milijarde kron.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.