Tujina

V enem dnevu trije mrtvi zaradi nove gripe

London, 06. 07. 2009 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
8

V Veliki Britaniji so v enem dnevu zaradi okužbe z novo gripo umrli trije ljudje. Medtem pa ZN opozarjajo, da bodo za boj proti gripi potrebovali milijardo dolarjev.

V Veliki Britaniji so danes zaradi okužbe z novo gripo umrle kar tri osebe, vse pa so imele že pred okužbo z virusom A H1N1 resne zdravstvene težave. Med mrtvimi so nek moški in otrok s severa Anglije ter devetletni otrok iz Londona.

V Londonu je zaradi nove gripe umrl devetletnik.
V Londonu je zaradi nove gripe umrl devetletnik. FOTO: Reuters

 Minuli teden je prav tako v Londonu umrl 19-letnik, ki je tudi imel druge zdravstvene težave. Zaradi omenjene bolezni so umrli še 38-letnica iz Glasgowa, 73-letnik prav tako iz Škotske ter šestletna deklica iz Birminghama.

Število smrtnih žrtev nove gripe je tako v Veliki Britaniji z današnjim dnem naraslo na sedem, medtem ko je s skoraj 7500 potrjenimi okužbami na samem vrhu v Evropi. Britanska vlada je minuli teden celo posvarila, da bi se lahko v državi do konca avgusta soočali s kar 100.000 novimi okužbami dnevno. Število okuženih v svetu je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) medtem že doseglo skoraj 95.000.

Svet potrebuje milijardo dolarjev za boj proti novi gripi

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun je danes opozoril, da bo svet za boj proti novi gripi letos potreboval okoli milijardo dolarjev, da bi najrevnejšim državam omogočili ustrezna cepiva in zdravila za zajezitev širjenja te smrtonosne bolezni.

Ban Ki Mun je napovedal, da bo svet za boj z gripo potreboval milijardo dolarjev.
Ban Ki Mun je napovedal, da bo svet za boj z gripo potreboval milijardo dolarjev. FOTO: Reuters

Ban je novinarjem še dejal, da ne smemo računati na to, da se bo "relativno mila" pandemija nadaljevala. Opozoril je tudi, da je izbruh nove gripe svetovni problem, ki zahteva globalno solidarnost, in izpostavil, da še vedno ni dovolj sredstev za pomoč revnim državam v boju proti novi gripi.

Kot je še povedal generalni sekretar ZN, so farmacevtska podjetja sporočila, da bodo potrebno zalogo zdravil proti novi gripi zagotovila do jeseni.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nutrispirit
29. 08. 2009 17.32
alc19, ti dam prav, mms uporabljam tudi sam in tudi dosti mojih znancev in deluje dosti bolje kot antibiotiki, na eni slovenski strani piše tudi kako si pozdraviti malarijo, kolero, aids, hepatitis, ... vse učinke, napotke ter način zdravljenja. enih par avstrijskih privat klinik poznam ko zdravijo s tema dvema preparatoma, toplo priporočam vsakemu da najde prek googla, dosti gradiva tudi v slovenščini
blue05
07. 07. 2009 08.55
ali niso umrli zaradi resnih zdrav.težav, ki so jih imeli že prej? Viroza je samo pospešila....
dtjukuku
07. 07. 2009 02.39
a so le povedal kam pes taco moli... dnar rabjo dnar
Trenirka_SDS
07. 07. 2009 02.33
KAtera gripa je zdej to??? A ta pri nas ni ista?
Roxy79
06. 07. 2009 22.14
Samo danes je v Palestini umrlo 14 ljudi zaradi raketnega napada Izraelcev. Pa si nihče ne beli glave.
alc19@email.si
06. 07. 2009 20.22
nič jim ne dajmo ker cepivo itak ne bo nič pomagalo ampak bo dejansko (za tistega ki se bo cepil) podlaga za smrt ker pri prvi mutaciji je nasvidenje poguglajte malo h2o2 therapy in mms jim humble če hočte preživet
Aryamehr
06. 07. 2009 20.22
heh... na leto jih umre milijone za navadno gripo
Lepotec23
06. 07. 2009 18.12
ja valda rabjo zdej keš k so uvidel da gripa ni tok nedolžna, rabjo keš da sebe zaščitjo pod prevtezo "za revne"....