Tujina

Dež nekoliko umiril požare v okolici Moskve

Moskva, 14. 08. 2010 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požari v okolici Moskve se nekoliko umirjajo, tudi drugod po državi ogenj divja na vse manjših površinah. V Rusijo sta prispeli tudi ameriški letali z opremo za gašenje požarov.

Gašenje požara v okolici Moskve
Gašenje požara v okolici Moskve FOTO: Reuters

Obsežni požari v okolici Moskve se umirjajo. Število požarov blizu ruske prestolnice se je minulo noč skoraj prepolovilo, ogenj pa tudi drugod po Rusiji divja na vse manjših površinah. Ruske oblasti upajo, da se bliža konec požarov, ki so po zahodni in osrednji Rusiji pustošili več tednov.

V ruski prestolnici po padavinah danes tudi ni več smoga, v katerem se je Moskva dušila v začetku tedna, je pa v zraku še vedno vonj po zažganem.

Ognjeni zublji po besedah ruskega ministra za civilno zaščito Sergeja Šojguja tudi ne ogrožajo več jedrskih objektov. Podatke o požarih blizu jedrskih objektov in na radioaktivno onesnaženih območjih so ruske oblasti sicer dolgo prikrivale javnosti, sredi tedna pa so po pritiskih okoljevarstvenikov naposled priznale, da gori tudi tam.

Ameriško letalo z opremo za gašenje
Ameriško letalo z opremo za gašenje FOTO: Reuters

V Rusijo sta medtem danes prispeli ameriški letali z opremo za pomoč pri gašenju požarov. Po poročanju tujih tiskovnih agencij gre med drugim za črpalke in zaščitna oblačila za gasilce.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matjaž Šac 1
14. 08. 2010 18.51
A mi nočete objaviti komentarja? Resnica boli!!!!! Nekaj pišete ko sploh ni res!
Matjaž Šac 1
14. 08. 2010 18.49
Kaj te lažete da so dolgo prekrivali javnosti da gori v bližini jedrskih objektov. Sredi tedna so povašem povedali javnosti. Že prve dni v avgusto torej prebližno 3.8. je bilo v novicah da gori v bližini jederskih objektov. Kaj vi na pop tv pišete kaj si sami zmislite al kaj. A imate kakšnega dopisnika v Russiji, če ga imate dovmevam da se je že precej na votko navado. Ste pa res amaterji vsi povrsti kateri ustvarjate novice!!!!!!!