Tujina

Dini o možnosti ''popolne blokade'' Srbije

Rim, 04. 04. 1999 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 11:40
Komentarji
0

Italijanski zunanji minister Lamberto Dini je v pogovoru za časopis Corriere della Sera menil, da bo potrebno v primeru, da zračni napadi zveze NATO ne bodo uspešni, proti Srbiji uvesti ''popolno blokado''.

Dini se je zavzel za ''popolno osamitev Beograda'', ki bi ''preprečevala gibanje ljudi in blaga'' z izjemo živeža in zdravil. Ocenil je, da zveza NATO z bombardiranji ''ne more nadaljevati v nedogled'', in dodal, da bo omenjeni predlog predstavil ostalim članicam zavezništva. Vodja italijanske diplomacije je tudi poudaril, da Italija ''ostaja in bo ostala zvesta zavezništvu''.

V zvezi s pobudami, da bi na Kosovo napotili kopenske enote, pa je Dini dejal, da bi šlo v tem primeru za ''resnično invazijo z nepredvidljivimi posledicami''. Povedal je še, da niti italijanska vlada niti zveza NATO ne preučujeta takšne možnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.