Tujina

Dobre napovedi za jeklarsko industrijo v EU

Bruselj, 05. 02. 1998 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na podlagi trdne gospodarske rasti, bo proizvodnja jekla v Evropski uniji naraščala tudi letos, v poročilu ugotavlja Evropska komisija. Proizvodnja jekla naj bi po napovedih komisije letos narasla za 3,2 odstotka na 163 milijonov ton. Nekdaj močno omajana industrijska panoga si je danes po ocenah komisije dobro opomogla.

Zaradi nasploh ugodnih napovedih o gospodarski rasti v uniji, naj bi bila glede na poročilo letos manj prizadeta tudi delovna mesta v tej industriji, z izjemo Nemčije, Velike Britanije in Španije, ki bodo po ocenah beležile večji delež od izgube 12.000 delovnih mest, kolikor naj bi jih letos v evropski jeklarski industriji ukinili. Lani je jeklarska industrija v EU zaposlovala 293.000 ljudi, kar je za 4,8 odstotka manj kot leto poprej.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.