Tujina

'Dojenček Trump' poletel nad Londonom

London, 13. 07. 2018 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.P. / STA / Ti.Š.
Komentarji
49

Britanci so znani po svojem unikatnem smislu za humor, ki so ga dodobra izkoristili ob obisku ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Nad Londonom je tako poletel ogromen balon, ki upodablja karikiranega jeznega dojenčka Trumpa v plenicah.

Dojenček se je s tal dvignil ob pol desetih dopoldne in poletel nad britanskim parlamentom. Balon, ki v višino meri kar šest metrov, so napihnili protestniki, ki niso navdušeni nad ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Peticijo za balon je podpisalo čez 10.000 ljudi.

Preden je balon vzletel, so bili okrog njega zbrani ljudje, oblečeni v varuške. Ustvarjalci oranžnega balona so na svoji spletni strani zapisali, da so z njim želeli prikazati, da je Trump "velik, jezen dojenček z občutljivim egom in majhnimi rokami". Označili so ga za rasističnega demagoga, ki ogroža ženske, priseljence in manjšine ter predstavlja moralno grožnjo svetovnemu miru.

Idejni mojster balona Leo Murray je za CNN povedal, da so Trumpa nagovorili v jeziku, ki ga razume – z žalitvami na osebni ravni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Murray je dejal, da verjame, da številni ne podpirajo takšnega smešenja ljudi, a meni, da glede na Trumpovo vedenje "tradicionalnih diplomatskih pravil pri tem obisku ni mogoče upoštevati".

"Prišli smo do točke, ko se ne potrebujemo vesti preveč vljudno do moškega, ki na meji otroke ločuje od svojih staršev," je bil kritičen Murray. Meni, da lahko balon nariše nasmeh na obraze ljudi, ki so že začeli obupovati nad politiko.

Številni pa so prepričani, da provokacije in zbadljivke Trumpa le še dodatno podžgejo, da nadaljuje po svoji poti in ga ne premaknejo niti za milimeter.

Na protestih več deset tisoč ljudi

Poleg dopoldanskega preleta dojenčka Trumpa nad Londonom, pa so popoldne organizirali še več drugih protestov, na katerih se je zbralo več tisoč ljudi.

V Londonu so nasprotniki ameriškega predsednika organizirali tudi več različnih shodov, nekateri od njih so se pričeli že dopoldne. K protestnim shodom so med drugim pozvali sindikati, aktivisti za človekove pravice in verske skupnosti, ki Trumpu med drugim očitajo seksizem, rasizem in homofobijo.

Na protestih proti politiki ameriškega predsednika ob njegovem obisku na Otoku se je v Londonu zbralo več deset tisoč ljudi. Protestniki so izpostavljali, da je Trump ksenofob in da si ga ne želijo v državi.

Na plakatih protestnikov so se med drugim zvrstili napisi kot so "Ne Trumpu, ne KKK, ne fašističnim ZDA".

Iniciativa "Ustavimo Trumpa" je predvidevala, da se bo v britanski prestolnici zbralo okoli 100.000 nasprotnikov ameriškega predsednika in njegove politike. Še pred pričetkom protestov je britanska policija sporočila, da bodo za varnost poskrbele različne enote, ki bodo med seboj delovale v skupni operaciji, saj predstavlja nadzor številnih protestnih shodov izziv, med njimi so namreč tudi takšni v podporo Trumpu. Ameriško veleposlaništvo v Londonu pa je zaradi protestov izdalo opozorilo svojim državljanom.

Protestniki so medtem dobili tudi množično podporo turistov, ki preživljajo čas v angleški prestolnici.

Osrednji dogodek je bil nato pohod skozi središče Londona, ki se je končal na trgu Trafalgar.

Že v četrtek pa so se protestniki zbrali pred vhodom v palačo Blenheim v bližini Oxforda, kjer se je Trump udeležil slavnostne večerje, ki jo je gostila premierka Theresa May. S premierko sta se danes sestala na uradnih pogovorih blizu Londona v dvorcu Chequers, tudi sicer pa se je Trump protestnikom v Londonu večinoma izognil.

Več sto protestnikov se je pred parlamentom zbralo že dopoldne, ko so spremljali leteči sprehod balona v obliki Trumpa kot jeznega dojenčka.
Več sto protestnikov se je pred parlamentom zbralo že dopoldne, ko so spremljali leteči sprehod balona v obliki Trumpa kot jeznega dojenčka. FOTO: AP

Obisk Donalda Trumpa na Otoku je bil sicer skrbno načrtovan, tako da bi se lahko izognil protestnikom in s tem tudi svoji napihljivi podobi. Ko so ga novinarji pred tem na vrhu Nata v Bruslju vprašali, ali ga protesti v Veliki Britaniji skrbijo, je na to odgovoril, da meni, da ga imajo tam radi. Dodal je, da delijo njegove poglede na imigracije in se je zato zgodil tudi brexit.

V intervjuju za enega najbolj znanih tabloidov na Otoku, The Sun, pa je nasprotno dejal, da se ob obisku ne počuti dobrodošlega. Prelet 'dojenčka Trumpa' nad mestom je sicer odobril londonski župan Sadiq Khan, s katerim se je Trump spustil tudi v besedni obračun na Twitterju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
13. 07. 2018 21.02
+2
Upam da ni napolnjen z NOVIMČOKOM
Apostol1
13. 07. 2018 20.59
+1
So ga pa kar dobro zadeli s to lutko, zunanji del avtentična karikatura , notranji del pa napihnjena praznina
Anon88
13. 07. 2018 15.19
-10
Ojej. Po komentarjih vidim, da je ta članek privabil veliko levičarjev. Lepo, da najdete te članke zanimive, mogoče boste organizirali kak podoben protest ob obisku Kurza ali Orbana v Sloveniji? No, prosim vas da boste vsaj malo kreativni. Potem vam bom mogoče posvetil vsaj malo svoje pozornosti. Srečno bodoči protestniki!
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 18.03
+1
Nerabiš ljudi predalčkat da se zavedajo kakšen je Trump primitivec ...
Apostol1
13. 07. 2018 20.53
+2
Anon88 .... Težava vseh desničarjev je ,da imajo dve levi roki in kot taki so neuporabni in samo en domači primer Janez Janša bivši član KPJ je numerični zmagovalec volitev , ampak vlade pa ne bo nikoli sestavil , če pa jo že bo bo neuporabna oziroma bo zelo hitro razpadla , torej desničar z dvema levima in kot tak neuporaben in če boste to desničarji nekoč spoznali boste pa še morda čisto malo koristni za državo , ker do danes ste samo strošek za državo , že OD VRTCA NAPREJ. In srečno desničarji ali pa dvojni levičarji
nikhrast
14. 07. 2018 08.25
-1
Apy, kaj hvališ kako se je Janša spametoval, njegov problem pa je da je anti-migrantom, fiskalno pa neodgovoren kot vsi konservativci.
Anon88
13. 07. 2018 15.12
-14
A kdo sploh še jemlje resno leve protestnike? Itak so že tako večino časa na ulici, razlika je le ta da ob protestu nosijo znake z neumnimi napisi in kričijo žaljivke. Proteste v Ameriki se splača gledati le trenutek, ko policisti zelo humorno razženejo Antifo in podobne.
Al83
13. 07. 2018 15.28
+0
V Ameriki bodo sprejeli zakon, ki predvideva do 15 let kazni za zamaskirane nasilneze. Zakon se imenuje unmask Antifa act.
Al83
13. 07. 2018 15.05
-11
Sicer pa kaj imajo v Ameriki demokrati. Na eni strani imajo "demokratično" socijalistko Alexandrio Ocasio-Cortez, ki za razliko od socijal demokrata Sandersa verjame, da bi morala Amerika slediti ekonomskem modelu Venezuele in Sovjetske zveze. Glavna razlika med socijal demokrati in demokratičnimi socijalisti je, da socijal demokrati verjamejo še v nekaj tržne ekonomije in hočejo samo nabijati regulacijo in visoke davke, med tem, ko hočejo "demokratični" socijalisti zavzeti tovarne in jih dati v last države in odpraviti privatno lastnino v rokah posameznika. Neumnosti ki jih demokratični socijalisti počnejo v Ameriki so tudi, ko grejo protestirat mejni policiji, ko ta lovi prekupčevalce mamil in zahtevajo njihovo izpustitev, ker bi po njihovem mnenju morali odpraviti vse meje sveta. Na drugi strani stranke, imajo pa neoliberalno kriminalno tajkunko in mafijko Hilari Klinton, ki paje ni potrebno posebej predstavljat. Tako da bo pot proti 2020 v Ameriki še zelo vesela.
MKII
13. 07. 2018 15.00
+23
Lolota so 100% zadel 😂😂😂😂
JApajaDAja
13. 07. 2018 14.53
+27
še sreča, da ima plenico...da ne pade še "kaj"nepotrebnega z neba na vb!
RichPiana
13. 07. 2018 14.43
-18
Baje bo tut balon v obliki prašiča poletel. Samo da bo imel glavo od Sadika Khana.
Anon88
13. 07. 2018 15.05
-4
Sem vidu ta thread haha. +1 za svobodo govora.
asgard
13. 07. 2018 15.05
+4
Ne bo isti dojenček sam z sadikokovo betico. Je pa ta 24 ur pozabila povedati da je to sadik kan plačal. Kaki protestniki. Na yubetube je komplet.
Al83
13. 07. 2018 14.34
-22
Trump je zelo uspešen Ameriški predsednik, prvi po Ronaldu Reganu, ki je popravil ekonomijo in končal hladno vojno, da so jo lahko Obama, Soros in Hitlari čez dvajset let spet na novo začel. Trump je prvi dan zavrgel TPP, popravil ekonomijo, spremenil Ameriko iz energetske uvoznice v energetsko izvoznico, tako da lahko mile roke ignorira vse kar se dogaja v bližnjem vzhodu. Zavaroval meje-80% upad ilegalnih prestopov, nastavil toliko konzervativnih vrhovnih sodnikov, da je s tem dokončno končal levaški pravni aktivizem. Prisilil korporacije, da se vrnejo domov, nabil nazaj tarife narodom, ki nabijajo tarife Ameriki. Ko je prišlo do false flag napadov v Siriji je sicer iztelil par Tmahavkov v prazne stavbe in potem odplul na prej svojo pot. Dovolil Asadu, da ostane, za razliko od useh drugih, ki hočejo spremenbo režima, tipa Obamove Libije in Bušoveg Iraka. Zgleda, da bo Putinu dovolu, da obdrži Krim in ne bo še naprej zaostroval odnosov, če prav bi si globalistični pajaci v Bruslju to na moč želeli. Pripeljal je malega debelega diktatorja Kima za pogajalsko mizo, če prav Kitajci na vso moč pritiskajo na Korejo, da zavrže sporazum, ki ga je podpisal z Trumpom zardi straha pred izgubo bufferske države, ki Kitajski Koreja je. Iztopil je iz Parazitskega Pariškega aporazuma, ki obstaja za to, da se krade denar pod izgovorom environmentalisma in s njim financira globalizem. Iztopil je tudi iz UN zbora za človeške pravice, katerega predsednica je bila tudi Saudska Arabija. Prepovedal je vstop v državo prebivalcem iz terorističnih držav. In še mnogo in mnogo. In ko mačku stopiš na rep zacvili in liberalci cvilijo zadnje dve leti tako histerično, kot še niso nikoli.
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 14.37
+21
Iz katere Fakenews strani si pobiral te močno sfejkane informacije ?
Klleo
13. 07. 2018 14.44
-22
končno neki korekten komentar ki ga lahko razume tudi podpovprečen obiskovalec te strani.....drugače pa kdor ne verjame temu naj sam malo preveri kako svetovna politika laufa...sloh te razna organizacije (ki imajo najbolj umazane roke).....ne govorim da Trump ne dela napak, ampak...
Zmaga Ukrajini ..
13. 07. 2018 15.18
+18
Al....... Hahahahahahaha..... Pa kje ti dobiš take informacija? Na NoraTV? Ali prav tekmuješ v pridobivanju info, ki bi bile kar najdlje od resnice.
Al83
13. 07. 2018 15.33
-4
Kaj se kaj od zgoraj navedenega ni zgodilo? Jaz nisem kriv, da liberalci zivite namestov realnosti zaprti v svoje ideoloske mehurcke oz. baloncke.
SeriousOm3ga
13. 07. 2018 15.52
+0
Ja teh informacij ne najdeš na levo usmerjenih medijih ki ne počnejo nič drugega kot prodajajo propagando levičarjem. Vse v komentarju se je zgodilo. In ja, levi mediji ne upajo poročati o tem ker se bojijo da bodo bogi levičarji doživeli živčni zlom če enkrat slišijo da je Trump ali en desničar storil kaj dobrega. Uporabljajte možgane ljudje in ne dovolite da vas mediji tako zavajajo.
Zmaga Ukrajini ..
13. 07. 2018 19.24
-1
Desničarji nimate možganov, ker če bi jih imeli, ne bi bili desničarji, kajne? Zelo dobro vam gre tako, da sledite ljubljenemu vodji, ki ne pričakuje vaših možganskih zmogljivosti, pač pa zgolj sledenje njegovim ciljem. Zato tudi nima smisla razlagati karkoli v zvezi z informacijami, ker karkoli vam svečkarjem ni všeč, označite medij, ki je te informacije posredoval, za "levičarskega" in "fake news". Torej nima smisla prepričevati "prepričanega":)
RichPiana
13. 07. 2018 14.27
-15
Zakaj ne pokazete koliko je protestnikov? Ker jih samo par sto.
SeriousOm3ga
13. 07. 2018 15.57
+2
Heh, 31 downvotov in nobenega ki si upa komentirati koliko ljudi je v resnici bilo. Je skoraj smešno gledati kako malo ljudi še spremlja te leve medije in sledi njihovem hinavskem aktivismu. Vsi veliki svetovni mediji so poročali o tem Balonu, ki bo baje osramotil Trumpa... potem pa v celem Londonu, miljonski mega metropoli, komaj najdejo 1000 ljudi da pride protestirat...
Acidic
13. 07. 2018 14.03
-14
Kure so za Hilarry in Mesečnika
Zmaga Ukrajini ..
13. 07. 2018 14.00
+28
Hahahahahahha. Amerika še nikdar ni uživala tako malo ugleda kot ga sedaj, ko jo vodi tale kmetič. Njegov moto: "Make America great again" se je očitno žalostno izjalovil, saj ga ne podpirajo niti njegovi zgodovinski zavezniki. Tole pa je "uspeh". Ampak je žal prebutast, da bi dojel.
SeriousOm3ga
13. 07. 2018 16.02
+0
Na tem balon protestu je blo cca 2000 ljudi. Večina ve za kaj se gre. Če pa živiš v teh levih balončkih na twitterju in facebooku pa res zgleda kot da ves svet sledi idiotskim levičarjem, SJW feminismu in tem norostim. Ne pozabit da ko so merili javno mnenje glede hillary trump v teh balončkih je izgledalo kot da bo hillary dobila 80-90%, realnost je pa pokazal drugačno sliko. Ljudje niso tako neumni kot se zdijo.
Zmaga Ukrajini ..
13. 07. 2018 19.26
Snemi si plašnice in se ozri malce čez mejo. Če imaš težave s tujim jezikom, bo google prevajalnik dovolj dober. Sicer pa... ti kar izvoli še naprej "verovati" v to, da protesti niso bili nič omembe vrednega, da jih je bilo samo 2000, itd. Vsi ostali ljudje se znamo informirati in zato poznamo resnico.
trumpet2018
13. 07. 2018 13.50
-15
to je lahko zabavno samo otroku in opranemu skrajnemu levičarju oz. antifovcu, skleglanim feministkam in SJW-jem itd. škoda besed. Levičarji nikoli nimajo nobenih argumentov ,niti niso sposobni za debato, ko jih novinarji kaj vprašajo, vse kar zmorejo je, da spustijo balon v zrak. patetično in neumno
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 13.53
+27
Kaj pa pove o tebi to da podpiraš trumpa potem ?
razocarani
13. 07. 2018 13.57
+2
AlenkinaBratovš?ina
13. 07. 2018 13.58
-19
indikativno je, da s trumpom nihče ne zmaga v debatnem dvoboju, njegova retorika je izvenzemeljska. pa to.
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 14.02
+16
Zmaga Ukrajini ..
13. 07. 2018 14.04
+28
Uporabili so njegovo retoriko: ".... nagovorili so ga v jeziku, ki ga razume – z žalitvami na osebni ravni". Očitno se niti njegovim zaveznikom ne ljubi več delati z njim v rokavicah in diplomatsko.
AlenkinaBratovš?ina
13. 07. 2018 13.48
+2
srečen polet!
tantadruj1
13. 07. 2018 13.46
+7
a junker-drunker vam je pa kar ok al kako?
AlenkinaBratovš?ina
13. 07. 2018 13.59
+1
ostarelih alkoholikov je kolkor češ, trump je en sam
razocarani
13. 07. 2018 13.59
-1
ta je pa nas on lahko pocne bedarije saj jih placujemo evropejci ,,tega amerov ne zanima ,,,a ni ta pijandura nekako strankarsko povezana z neko naso sekto ,,???????
trumpet2018
13. 07. 2018 14.03
-19
naj raje objavijo posnetke drunkerja od včeraj, kako je imel hude težave pri hoji, so ga morali trije podpirati. naši fake mediji seveda tega ne bodo nikoli objavili, vedno je samo Trump na tapeti, res prozorna plehka anti Trump propaganda, plačana s strani globalistov in mega korporacij, novinarstva pri nas že zdavnaj ni več, to je v bistvu oblika specialne vojne, mind control in pranje možganov za tiste najbolj naivne ki takšnim "novicam" nasedajo
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 14.11
+23
Kaj ti ješ pa piješ in s kom se družiš da vem kaj da absolutno ne delam v svojem življenju .....
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 16.58
+0
Ko jagenčki ups ovčke obmolknejo .. a ne trumPET
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 13.41
+17
Trumpeljni in razni zapiti nacisti aka "PATRIOTI" a je to res da ste umsko zaostali skupaj s trumpom ? Baje se govori da ste... psssss sam ne okol govort
trumpet2018
13. 07. 2018 13.56
-25
naciji so samo v antifi, skrajno levičarski zombiji kot si ti. res si ena uboga kreatura, da tukaj sprošćaš svoje manjvrednostne komplekse
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 13.59
+22
Skrajno zapiti trumpet pojdi v gostilno kajti samo tam te bodo v močnem alkoholiziranem stanju "RAZUMELi"
loeb
13. 07. 2018 13.37
-31
Omejenci......
HumanNOTsheep
13. 07. 2018 14.08
+20
loeb
13. 07. 2018 14.26
-30
veronqa
13. 07. 2018 13.34
+30
Oh ti Britančki. Ampak radi me pa imajo, bi rekel Trump.
mastaflash
13. 07. 2018 13.31
+39
JApajaDAja
13. 07. 2018 13.27
+47
obožujem britanski smisel za humor!